Werkzaamheden op de Adriaan van Bergenstraat
Werkzaamheden op de Adriaan van Bergenstraat Foto: BredaVandaag

Adriaan van Bergenstraat wordt fietsstraat, aantal taxistandplaatsen uitgebreid

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De gemeente Breda gaat van de Adriaan van bergenstraat een fietsstraat maken. Dat is nodig voor de verkeersveiligheid. Daarbij wordt de kruising met de Nieuwe Prinsenkade aangepast en het aantal taxistandplaatsen uitgebreid. Vandaag startte de aannemer met de werkzaamheden.

De Adriaan van Bergenstraat wordt een fietsstraat vanaf de kruising met de Nieuwe Prinsenkade. Vandaag start de aannemer met de werkzaamheden. De fietsstraat zal aansluiten op de Nieuwe Dieststraat, wat ook een fietsstraat is. De weg wordt 5 meter breed met rood asfalt. In het midden van de weg komt een lverhoogde scheiding. 

Voor de veiligheid van fietsers vervangt de gemeente het haaks parkeren door langsparkeren. Hierdoor vervallen enkele parkeerplaatsen. Langs de rijbaan komt bovendien meer groen.

Problemen
Het kruispunt Adriaan van Bergenstraat - Nieuwe Prinsenkade kent meerdere problemen. En dat geldt vooral wanneer er uitgaanspubliek op straat is. Daarnaast zijn er perkeerproblemen rond de taxistandplaats en is de overgang van de 50 km zone naar de 30 km zone niet duidelijk genoeg.

Door meer bomen en hagen te planten langs de rijbaan lijkt de weg straks smaller. Bij de brug met de Vismarktstraat komt op de weg een aanduiding waar de taxi’s staan. Ook vervangt de gemeente de zogenoemde ‘betonnen varkensruggen’ door paaltjes om parkeren op het trottoir te voorkomen. Voetgangers kunnen bovendien veiliger oversteken over het zebrapad omdat er twee middengeleiders komen. 

Na het werk aan de Adriaan van Bergenstraat begint het werk aan de kruising Nieuwe Prinsenkade – Adriaan van Bergenstraat. Dit werk wordt in overleg met horecaondernemers in de zomervakantie 2021 gepland.

Het kruispunt wordt later aangepakt
De nieuwe fietsstraat sluit aan op de Nieuwe Dieststraat
Afbeelding