Afbeelding
Foto: Politie.nl

Bredase bijrijder (31) trekt aan stuur auto en veroorzaakt aanrijding op de Stationslaan

Door: Ruud Smolders Politie

BREDA - Een 31-jarige Bredanaar heeft vannacht een aanrijding veroorzaakt terwijl hij als bijrijder in een auto zat. Hij trok op de Stationslaan aan het stuur terwijl zijn 22-jarige vriendin reed. De auto belandde daarop tegen een paal. De man mishandelde daarnaast zijn vriendin en was vermoedelijk onder invloed.

De politie kreeg afgelopen nacht een melding dat op de Stationslaan een eenzijdig ongeval had plaats gevonden. Ter plaatse zagen de agenten dat een auto tegen een paal was gereden. Een 22-jarige vrouw die hevig overstuur was vertelde dat haar vriend, die als bijrijder in de auto zat terwijl zij reed, tijdens de rit plotseling aan het stuur getrokken had waardoor de aanrijding was ontstaan. 

Zij zegt bovendien dat hij haar tijdens de rit en na de aanrijding met de vuist en vlakke hand in haar gezicht geslagen had. Hij was volgens haar flink onder invloed van alcohol en lachgas. Na de aanrijding rende hij weg. Agenten traceerden hem op de Doornboslaan en hebben hem daar aangehouden. Het gaat om een bekende van de politie. De verdachte weigerde mee te werken aan een adem- en een speekseltest. Hij is vastgezet. De vrouw liep een gezwollen oogkas op en is door de ambulancedienst nagekeken.