Team Graaf Engelbrecht
Team Graaf Engelbrecht (Foto: E. Wilms)

Leerlingen van Graaf Engelbrecht fietsen ruim 18.000 euro bij elkaar voor goed doel

BREDA - Afgelopen weekend zijn zes leerlingen, twee docenten en hun begeleiders in drie dagen van Breda naar het Gelderse Almelo gefietst om geld in te zamelen voor het goede doel. De tocht van 230 kilometer legde zij af voor stichting Join4Energy, een stichting die zich inzet voor de financiering van behandeling en medicijnen tegen energiestofwisselingsziekte.


Team Graaf Engelbrecht zou vorig jaar eigenlijk voor de vijfde keer mee doen aan de Challenge Mont Ventoux, een klim van 21 kilometer naar de 1909 meter hoge berg in Frankrijk voor Join4Energy. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten en kon deze uitdaging niet doorgaan. Ook dit jaar kon er geen reis naar Frankrijk georganiseerd worden. Daarom werd ieder team gevraagd een alternatieve challenge te bedenken. De challenge werd voor Team Graaf Engelbrecht een driedaagse fietstocht naar Almelo – de woonplaats van Gerben, een jongen met een energiestofwisselingsziekte, die al vanaf het begin bij Join4Energy betrokken is.

Kinderen die te maken hebben met energiestofwisselingsziekte hebben een structureel energietekort en hebben na vijftig meter lopen het gevoel dat ze een marathon hebben afgelegd. Deze ziekte zorgt er voor dat 50 procent van de kinderen de leeftijd van 10 jaar niet haalt en 70 procent wordt nooit volwassen.

De leerlingen en docenten zijn donderdagochtend vertrokken vanaf het schoolplein van Graaf Engelbrecht voor de 230 kilometer lange tocht naar Almelo. Daar kwamen zij zaterdagmiddag aan. In Almelo kon het team een cheque van ruim 18.000 euro overhandigen aan Gerben. Het opgehaalde bedrag is ingezameld met acties die de school de afgelopen jaren georganiseerd heeft. Zo organiseerde zij bijvoorbeeld actiedagen, speculaasverkoop en individuele schenkingen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief