Foto: Wesley van der Linde

Voor de zekerheid een sticker in je Gele Boekje? Het kan sinds deze week bij Breepark

BREDA - Ben jij al volledig gevaccineerd door de GGD, en wil jij een aantekening in je Gele Boekje als onofficieel vaccinatiebewijs? Dan kun je sinds begin van deze week terecht bij Breepark. Het is de enige plek in Breda waar je terecht kan voor de aantekening in het Gele Boekje.


De eerste maanden waarin de GGD vaccineerde in Breepark kregen Bredanaars niet automatisch een aantekening in hun Gele Boekje als onofficieel vaccinatiebewijs. Maar sinds deze week kan iedereen die gevaccineerd wordt een sticker krijgen wanneer ze hun Gele Boekje hebben.

Die regel geldt ook met terugwerkende kracht. Iedereen die door de GGD al één of twee keer is gevaccineerd met een coronavaccin kan langskomen voor een aantekening. Daarvoor is bij Breepark een aparte rij gemaakt. Het is dan wel belangrijk dat die mensen hun registratiebewijs, hun identificatiebewijs en uiteraard hun Gele Boekje meenemen. Wie geen geel boekje heeft, kan er online een bestellen.

Gele Boekjes
Veel mensen die binnenkort op reis gaan, nemen het zekere voor het onzekere en willen een aantekening van het vaccin in hun Gele Boekje. Die aantekening is echter geen geldig vaccinatiebewijs dat in het buitenland geldig is. Zo’n internationaal vaccinatiebewijs bestaat nog niet. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld.  

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief