Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Laagste aantal coronapatiënten in Amphia sinds oktober 2020

BREDA - Het aantal coronapatiënten dat behandeld wordt in Amphia ziekenhuis Breda is de afgelopen weken flink afgenomen. Sinds vandaag liggen er nog negen coronapatiënten in het Bredase ziekenhuis. De laatste keer dat het aantal patiënten onder de tien daalde was in oktober 2020.


De daling van het aantal coronabesmettingen is het aan het doorzetten. En dat is ook te zien bij Amphia Ziekenhuis Breda. Daar zet de dalende trend van het aantal coronapatiënten dat wordt behandeld in het ziekenhuis flink door. 

Begin mei lager er nog ruim 64 coronapatiënten in het Bredase ziekenhuis waarvan 22 op de IC. Op 1 juni waren dat er nog ‘maar’ 21, waarvan twaalf op de intensive care. Vandaag maakte Amphia bekend dat het aantal opgenomen patiënten nu onder de tien is gedaald. Er liggen negen patiënten met een coronabesmetting in het ziekenhuis, waarvan zes op de IC. Van die negen patiënten zijn er vier patiënten die vanuit andere ziekenhuizen zijn overgeplaatst naar Breda.

Versoepelingen
De volgende stap in de versoepelingen lijkt met de positieve cijfers steeds dichterbij te komen. Momenteel staat die stap gepland op 30 juni. Vanaf dat moment zouden ook festivals, kermissen en concerten weer door kunnen gaan. Ook wordt dan het advies voor bezoek thuis en de groepsgrootte aangepast en discotheken en nachtclubs kunnen dan weer open.  


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief