Foto: Jules van Iperen

Bredanaar Peter Persoon ontvangt Koninklijke onderscheiding voor werkzaamheden bij Villa Pardoes

BREDA - Bredanaar Peter Persoon werd vanmiddag in het zonnetje gezet. Hij ontving een Koninlijke onderscheiding én de zilveren erepenning van de gemeente Loon op Zand voor zijn verdiensten als directeur van Villa Pardoes. 


Bredanaar Peter Persoon (66), is inmiddels met pensioen, maar werkte sinds 2008 als algemeen directeur en bestuurder bij de Stichting Villa Pardoes in Kaatsheuvel, een initiatief van de Stichting Natuurpark De Efteling. Dit vakantiepark draait geheel op giften, donaties en sponsoren. Acht medewerkers en tweehonderd vrijwilligers verzorgen jaarlijks voor zeshonderd gezinnen met een ernstig ziek kind een gratis vakantieweek. Persoon was zowel vernieuwer, beheerder als ambassadeur van Villa Pardoes. Hij droeg bij aan het verwerven van het predicaat ‘healing environment’. 

Onder leiding van Peter Persoon is onder meer geïnvesteerd in een app waardoor kinderen zowel voor als na hun verblijf plezier aan Villa Pardoes en aan het onderhouden van contact met elkaar beleefden. Persoon zorgde er daarnaast voor dat wetenschappelijk onderzoek werd verricht naar het positieve effect van een vakantieweek bij Villa Pardoes op de gezondheid en het welzijn van de kinderen en het gezin. Ook was Peter Persoon eregast bij de opening van een op eenzelfde leest geschoeid project in de Verenigde Staten. Daarnaast is Persoon lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Open Door te Loon op Zand en vrijwilliger bij de Stichting Pallieter te Rotterdam, de Stichting Vakantieweek Zionsburg te Vught en is hij lid van de denktank bij de Stichting Esther Vergeer Foundation. 

Zilveren erepenning

Naast de Koninklijke onderscheiding ontving Persoon de zilveren erepenning van de gemeente Loon op Zand. De verbinding tussen Villa Pardoes en de gemeenschap is warm. De gemeente en Villa Pardoes zijn wederzijds blij met en trots op elkaar.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief