<p>De rommel die werd achtergelaten in het Mastbos</p>

De rommel die werd achtergelaten in het Mastbos

(Foto: Instagram Boswachter_stella)

Woede bij boswachter om brand door wegwerpbarbecues: ‘In droge periode zou schade niet te overzien zijn’

BREDA - Een aantal Bredanaars heeft gisteren een brand veroorzaakt in het Mastbos. De groep had twee smeulende wegwerpbarbecues achtergelaten in het bos. Dit tot woede van boswachter Stella Verkroost. "De schade is nu gelukkig beperkt gebleven, maar had niet te overzien geweest in een drogere periode."


Een groepje Bredanaars heeft gisteren een flinke rommel achtergelaten in het Mastbos nadat zij er uitgebreid hebben zitten barbecueën. Na afloop van het uitje liet de groep zowel een boel afval als de twee smeulende wegwerpbarbecues achter in het bos langs de Heistraat.

De smeulende barbecues vatten uiteindelijk vlam. De brandweer moest uitrukken om de brand te blussen. Het gedrag zorgt voor boosheid bij boswachter Stella Verkroost. Op social media reageert ze op het voorval. "Mensen, vuur en bbq’en in het bos kan en mag niet! De schade is nu gelukkig beperkt gebleven, maar had niet te overzien geweest in een drogere periode."

Ook doet ze nog een oproep aan de groep die hun afval achter liet in het bos. "BBQ-ers, ik hoop dat jullie genoten hebben. Stuur me een DM, dan krijg je van mij de rekening van de brandweer en je troep terug. Ik kon vanmorgen namelijk met mijn collega’s jullie rotzooi opruimen."