Foto: Defensie

Koninklijke Militaire Academie verwelkomt nieuwe commandant

BREDA - Kolonel-vlieger Gerbe Verhaaf heeft vandaag in Breda het commando over de Koninklijke Militaire Academie (KMA) overgedragen aan ranggenoot kolonel Rene Baksteen (55). De plechtigheid was te volgen via een livestream.


Gerbe Verhaaf heeft vandaag het commando over de KMA in Breda Overgedragen. Hij deed dat aan ranggenoot  kolonel Rene Baksteen. De overdracht vond traditiegetrouw plaats op de binnenplaats van het Kasteel van Breda. Na een toespraak van de huidige commandant werd het bevel overgedragen aan zijn opvolger. De plechtigheid werd afgesloten met een toespraak van de nieuwe commandant. 

In verband met de geldende COVID-richtlijnen vond de de commando-overdracht in klein comité plaats, met een afvaardiging van personeel, militaire autoriteiten en genodigden.  De commando-overdracht was te volgen via een livestream.

KMA

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) leidt bij de KMA jaarlijks ongeveer 700 cadetten en cursisten op tot officier. De KMA verzorgt de militaire en vaktechnische opleiding en vorming van officieren voor de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. 


Een screenshot van de livestream

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief