Foto: Shutterstock

Spannend! Bredase examenleerlingen krijgen vandaag te horen of zij geslaagd zijn

BREDA - De vlag kan vanaf vandaag uit voor een groot gedeelte van de Bredase examenleerlingen van het vmbo, havo, vwo en gymnasium. Zij krijgen namelijk vandaag te horen of ze geslaagd zijn of niet. 


Examens

De examens begonnen dit jaar op maandag 17 mei. Op dinsdag 1 juni werd het laatste examen afgenomen. Vanwege de coronacrisis hebben leerlingen dit jaar ruimere mogelijkheden om het examen af te leggen. Het tweede tijdvak voor het centraal examen wordt verlengd naar 10 dagen, waarmee leerlingen het centraal examen kunnen spreiden over langere tijd. Ook krijgen leerlingen een extra herkansing voor het centraal examen (2 in totaal). Daarnaast mogen leerlingen 1 vak niet laten meetellen voor het bepalen van de uitslag. Dat mag geen kernvak zijn, zoals Nederlands, Engels of wiskunde. Voor het vmbo zijn er extra wijzigingen. Vanaf 14 juni beginnen de herkansingen.

Vertraging

Bijna alle leerlingen krijgen vandaag dus te horen of zij geslaagd zijn, maar voor sommige van hen blijft het nog even spannend. De normering van de digitale examens voor leerlingen van vmbo kb en bb worden namelijk pas later bekend gemaakt.

Wil jij jezelf (of iemand die je wil feliciteren met het behalen van zijn/haar diploma) graag terugzien op BredaVandaag? Stuur jouw foto dan in via bredavandaag.nl/geslaagd.

Bregje Kop