Foto: Google Maps

Gemeente: ‘Vertrek Limburgia was kwestie tussen verhuurder en huurder’

BREDA - Onlangs werd bekend dat patisserie Limburgia uit winkelcentrum Heksenwiel moet verdwijnen. Het contract van de winkel werd niet verlengd. Dat zorgde voor veel ophef onder buurtbewoners. Hierop stelde het CDA Breda vragen aan het college. De gemeente laat in een reactie weten dat het vertrek van Limburgia een kwestie is tussen de huurder en de verhuurder. “De gemeente speelt hierbij geen rol.”


Limburgia Breda deelde eind april triest nieuws met zijn Facebook-volgers. De zaak mocht namelijk het huurcontract in het Heksenwiel niet verlengen en moest dus verdwijnen. Limburgia liet weten meerdere keren contact met de verhuurder te hebben gehad. Zij kregen te horen dat zij dit seizoen tot oktober nog vol mochten maken. Maar niets bleek minder waar. Op 29 april opende de zaak de deuren voor het laatst. 

Omdat het vertrek van Limburgia veel los heeft gemaakt in de wijk, stelde CDA Breda vragen aan het college. De partij vroeg zich onder andere af wat de sluiting van Limburgia voor effect heeft op de leefbaarheid en cohesie. “Het directe effect op de leefbaarheid en cohesie van het vertrek van desbetreffende winkel is niet in te schatten”, laat de gemeente in reactie weten. “Het vertrek hiervan betreft een kwestie tussen de huurder en verhuurder, waarbij de gemeente in deze geen rol speelt.”

Winkelcentrum Heksenwiel

Maar er vinden momenteel meerdere ontwikkelingen plaats in het winkelcentrum. Zo komt er naast een Albert Heijn en Jumbo ook nog een Aldi. “Een derde supermarkt op winkelcentrum Heksenwiel behoort tot de mogelijkheden binnen het geldende bestemmingsplan”, aldus de gemeente. “Het staat de eigenaar dan ook vrij om zonder goedkeuring van het college of de raad deze invulling mogelijk te maken.”

Het toekomstperspectief van het winkelgebied Heksenwiel is volgens de gemeente ‘redelijk tot goed’ als er versterking komt van het supermarktaanbod. “Om het toekomstperspectief echt solide te maken is het wenselijk een derde supermarkt (discounter) toe te voegen.”

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief