Foto: Politie.nl

Politie gebruikt pepperspray om man aan te houden die mes van 50 centimeter bij zich draagt

BREDA - Een 45-jarige Poolse man is donderdag rond 22.50 uur door de politie op de Tramsingel aangehouden vanwege wapenbezit. Hij had met een groot mes in zijn handen meerdere voorbijgangers aangesproken. De agenten hebben bij de arrestatie pepperspray moeten inzetten.


Een getuige zag dat naast de parkeergarage op de Tramsingel een man op de grond zat. Hij zag dat de man een groot glimmend mes in zijn handen hield en meerdere voorbijgangers aansprak. Uiteindelijk stopte de man zijn mes in een tas. De situatie kwam volgens de melder erg dreigend over.

Agenten die ter plaatse kwamen, werden door de melder gewezen op de bedoelde man. Ze spraken hem in het Engels en Nederlands aan en riepen dat hij op zijn knieën moest gaan zitten. De man reageerde totaal niet en maakte ook geen oogcontact. Een van de agenten heeft vervolgens gewaarschuwd dat als hij niet meewerkte er pepperspray zou worden ingezet. Ook hier reageerde de man niet op. Hierop hebben agenten het voorhoofd van de man gesproeid met pepperspray. De man ging vervolgens tegen een muur staan en kon geboeid worden. 

In de tas van de man zat in een beschermhoes een mes van circa 50 centimeter lang met een gekartelde en een snijrand. “Het leek op een jachtmes of machete”, laat de politie weten. Het wapen is in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief