Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Verdachte incident Balfortstraat bekogelde agenten met bierflesjes

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Een melding van geluidsoverlast bij een woning aan de Balfortstraat is maandagavond zodanig uit de hand gelopen, dat de politie zich genoodzaakt voelde een schot te lossen. De bewoner raakte hierbij gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Meerdere agenten gingen maandagavond omstreeks 22.00 uur ter plaatse voor een melding van geluidsoverlast bij een woning aan de Balfortstraat. Bij de politie was bekend dat desbetreffende bewoner geweld tegen de politie niet schuwt. Hij zou al eerder in verzet zijn gegaan tijdens een aanhouding. 

Bij aankomst stond de man op het balkon te schreeuwen. Meerdere omstanders riepen naar hun buurtbewoner dat hij moest kalmeren en luisteren, maar dat had geen effect. De man bleef zich agressief gedragen en bekogelde de politie met bierflesjes. De agenten konden de flesjes ontwijken, maar een geparkeerde auto raakte beschadigd. 

Nadat de verdachte de voordeur had geopend en zich agressief bleef gedragen, werd door de politie een schot gelost. De verdachte raakte hierbij gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was wel aanspreekbaar.

Vuurwapen

Wanneer een agent zijn wapen gebruikt heeft, en daardoor iemand gewond is geraakt, start de Rijksrecherche een onderzoek. De Rijksrecherche is een onafhankelijke rechercheafdeling onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie (OM). Door de onafhankelijke positie kan de Rijksrecherche objectief onderzoeken of het vuurwapengebruik van de agent rechtmatig was. De agent die geschoten heeft, wordt zo snel mogelijk na het schietincident door de Rijksrecherche gehoord.