Foto: Peter Visser

Raad van Commissarissen komt met duidelijk boodschap: ‘Behoud Maurice Steijn als trainer’

BREDA - Hoofdtrainer Maurice Steijn en technische directeur Ton Lokhoff moeten behouden blijven én gaan samenwerken als volwassen mensen. Dat is de opdracht die de Raad van Commissarissen van NAC meegeeft aan directeur Mattijs Manders. “Houd vast aan de doelstellingen van de club, met behoud van zowel de technisch directeur als de hoofdtrainer. Zorg voor een omgeving waarin dat mogelijk is.”


Het is al een tijdje onrustig binnen NAC. Zo botert het onder andere niet tussen hoofdtrainer Steijn en nieuw technisch directeur Lokhoff. Reden voor de Raad van Commissarissen om rond de tafel te gaan. Vandaag kwam de raad met een uitgebreide verklaring op de onrust die speelt binnen de club. De raad heeft een duidelijk boodschap voor Manders: behoud zowel de technisch directeur als de hoofdtrainer.

Samenwerking

“De kennismakingsgesprekken tussen Ton Lokhoff en Maurice Steijn waren positief. Beiden spraken uit vertrouwen te hebben in hun onderlinge samenwerking. Die samenwerking is helaas nog niet tot stand gekomen. Wij vinden dat het aan de hoofdrolspelers zelf is om de onderlinge geschillen samen op te lossen, als volwassen mensen. Wij willen het patroon van ontslag bij onenigheid of druk van buitenaf doorbreken. Dat lijkt gewoonte geworden in het voetbal en helaas ook bij onze club, maar dat is geen duurzame aanpak. Het is duur, werkt beschadigend en verslechtert de prestaties van onze club.”

De insteek van de Raad van Commissarissen vraagt flexibiliteit van zowel Lokhoff of Steijn. “Dit realiseren wij ons terdege. Ook zijn wij ons ervan bewust dat deze insteek tegen de, door derden via media uitgesproken, verwachtingen ingaat.”

Belang van NAC

De afgelopen dagen heeft de Raad in gesprekken met directeur Manders verwachtingen gesteld. “Het belang van NAC Breda moet altijd bij iedereen voorop staan, dus de tijd van ruzie moet voorbij zijn, er moet nu worden samengewerkt. Ton en Maurice krijgen de opdracht om de juiste omstandigheden voor goede prestaties te creëren. Deze moeten uiterlijk bij de start van de voorbereiding eind juni 2021 zijn gerealiseerd.”

De aandeelhouders van NAC staan achter de insteek van de Raad van Commissarissen. “Wanneer een goede technische aanpak kan worden gepresenteerd, er rust is bij de club en er goed wordt samengewerkt, is er ook ruimte voor verdere investeringen in de club. Dit is ons te verstaan gegeven. We gaan ervan uit dat iedereen doordrongen is van het belang hiervan. Het is nu aan de sleutelspelers om aan het werk te gaan, zodat er volgend seizoen een sterk team staat.”