Afbeelding
Foto: TriadeBreda

Ruim 40 nieuwe appartementen op voormalig sportveld in Breda-Oost

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het oude sportveld aan de Molenslag gaat mogelijk getransformeerd worden tot een klein woonwijkje. Voor de locatie is een verzoek ingediend voor de bouw van 41 appartementen. Het gaat om drie complexen van drie en vier woonlagen hoor. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om 29 juni mee te doen aan een digitale informatiebijeenkomst.

Het nieuwbouwproject staat gepland op het terrein tussen het Gemeentelijk sportcomplex, bebouwing aan het Pels Rijckenpark, Molenslag en de beek Molenleij. Deze locatie ligt nu braak en was voorheen in gebruik als sportveld van het naastgelegen sportcentrum. 

De naam van het project is De Triade. De Triade zal bestaan uit 41 eigentijdse appartementen, verdeeld over drie gebouwen van verschillende hoogtes. Aan de zijde van de Molenleij komen twee gebouwen van vier bouwlagen. Het gebouw aan de zijde van Laurentius krijgt drie woonlagen. Daardoor ontstaat een overgang van de bestaande bebouwing naar de nieuwbouw. De initiatiefnemer houdt op 29 juni een informatiebijeenkomst over het plan. Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over het plan, kun je vragen stellen en je reactie geven. De avond is bedoeld voor omwonenden en direct belanghebbenden. Aanmelden kan tot 28 juni door te mailen naar omgevingsplan@breda.nl

Nieuw bestemmingsplan
Het plan past niet in het huidige bestemmingsplan ‘Breda Zuid-Oost’. De locatie heeft de bestemming ‘Recreatie’ met een aanduiding voor sportvelden. Binnen deze bestemming is de bouw van woningen niet toegestaan. Om de bouw van de woningen op de locatie toe te staan is een nieuw bestemmingsplan voor de locatie gemaakt, het ontwerpbestemmingsplan ’Claudius Prinsenlaan e.o., Molenslag ong.’ Dat nieuwe bestemmingsplan is digitaal in te zien. Zienswijzen kunnen ingediend worden van 17 juni tot 28 juli.