Er hing een groot doek voor a Cup of Cake.
Er hing een groot doek voor a Cup of Cake. (Foto: Wesley van der Linde)

Netflix neemt nieuwe kerstfilm op bij a Cup of Cake: ‘Ik ben trots dat ze voor mijn zaak zijn gevallen’

BREDA - Als je afgelopen week door de Veemarktstraat bent gelopen, dan was het je misschien al opgevallen. Voor de ingang van a Cup of Cake hingen grote zwarte doeken, waardoor het onmogelijk was om iets te zien. Dit was niet zonder reden. Netflix huurde de bakkerij namelijk af voor de opnames van een kerstfilm. 


Onlangs kwam er bij het Bredase Cup of Cake een wel érg bijzondere aanvraag binnen via Instagram. “Via onze Instagrampagina kregen we een berichtje van Netflix hoe ze in contact konden komen met de eigenaresse”, legt eigenaresse Sarah uit. “Netflix zocht een specifieke zaak in bepaalde kleuren en met een bepaalde gevel en uitstraling. Dat was toch wel erg bijzonder. Ik ben echt trots dat ze voor mijn zaak zijn gevallen. Het interieur heb ik helemaal zelf bedacht en gemaakt. We doen de laatste tijd wel eens vaker locatie-verhuur, zoals fotoshoots of een videoclip, maar zoiets groots verwacht je niet direct.” De winkel moest wel een hele week haar deuren sluiten. “Dat was het zeker waard. Er staat natuurlijk een vergoeding tegenover, maar daarnaast is het ook hele leuke promotie.” 

Tekst gaat verder na Instagram post. 

Opnames
Deze aanvraag zorgde afgelopen week voor bijzondere taferelen in de Veemarktstraat. Bakkerij a Cup of Cake werd namelijk volledig omgetoverd in kerstsferen. “Je zag mensen die voorbij liepen wel raar opkijken, want het was hartstikke warm en in de winkel was het kerst.” Uiteindelijk werden er grote zwarte doeken voor de ingang opgehangen. “Dat zag er wel een beetje gek uit, ja. Dat doek hing er vooral om het zowel dag als nacht te kunnen maken, maar ik was blij dat er een briefje naast was geplakt dat het om opnames ging. Anders denken mensen: ‘wat is hier aan de hand?’”.

Het was een bijzondere en imposante ervaring voor de eigenaresse. “Je weet van tevoren wel dat er een professionele filmcrew gaat komen, maar als je het dan daadwerkelijk ziet, dan is het wel echt next level”, vertelt Sarah enthousiast. “De winkel was volledig in kerstsferen. Het was een échte set, overal lag apparatuur. Ook liepen er allemaal bekende mensen rond. Het was heel bijzonder en natuurlijk leuk om te zien dat dat in je eigen winkel gebeurd.” 

De Familie Claus 2

De opnames van Netflix waren voor de Vlaams-Nederlandse familiefilm ‘De Familie Claus 2’. Afgelopen kerst kwam het eerste deel van de film uit. Dat deel ging over Jules, die niet van kerst houdt, maar als zijn opa dan plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische tradities van zijn familie en beseft hij dat alleen hij Kerstmis kan redden. “De rest van de opnames hebben vooral in België plaatsgevonden, dus Breda komt verder niet heel veel terug”, legt Sarah uit. “Onze winkel zit er wel echt in, dus ik ben heel benieuwd wat je precies terug gaat zien. Ze hebben echt de hele zaak gebruikt, inclusief de keuken. Het is echt bijzonder dat je winkel op deze manier vereeuwigd wordt."

A Cup of Cake is deze winter te zien in 'De Familie Claus 2' op Netflix. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief