Foto: Maurice van der Steen

NAC-supporters starten petitie voor behoud Lokhoff: ‘Tot hier en niet verder’

BREDA - NAC-supporters zijn onlangs een petitie gestart voor het behoud van technisch directeur Ton Lokhoff. Lokhoff maakte gisteren bekend te stoppen bij de Bredase club. Dat nieuws maakte veel los. 


Gisteren maakte nieuw technisch directeur Ton Lokhoff bekend aan de directie van NAC dat hij zijn arbeidsovereenkomst niet uit wil dienen. Dat nieuws kon rekenen op veel kritiek. Veel NAC-fans lieten weten de beslissing te betreuren. Zij zien Lokhoff liever niet vertrekken. 

Daarom zijn een aantal supporters onlangs een petitie gestart. “De afgelopen weken worden de supporters van NAC aardig op de proef gesteld”, aldus de initiatiefnemers van de petitie. “Na een seizoen waarin goed voetbal uitzonderlijk was, is het op bestuurlijk vlak een puinhoop. De trainer acht zichzelf heerser van de club en door de blinde steun van een algemeen directeur ondermijnen ze het clubicoon van NAC Ton Lokhoff. Wij eisen het vertrek van Steijn en Manders en herintrede van Ton!!”

De petitie kan op steun rekenen. Inmiddels hebben meer dan 2500 fans de petitie getekend. Zo laat Willem van Nunen uit Bavel weten: ‘We zijn op zoek naar rust!” Guus van den Berg uit Breda vindt dat Mr. Lokhoff juíst een grote aanwinst is voor NAC en dat hij dus moet blijven. Rob Wig uit Breda laat weten dat hij het te gek voor woorden vindt dat Lokhoff zich nu genoodzaakt voelt om te stoppen. 

Raad van Commissarissen

Het is al een tijdje onrustig binnen NAC. Zo botert het onder andere niet tussen hoofdtrainer Steijn en nieuw technisch directeur Lokhoff. Reden voor de Raad van Commissarissen om rond de tafel te gaan. Afgelopen dinsdag kwam de raad met een uitgebreide verklaring op de onrust die speelt binnen de club. De raad had een duidelijk boodschap voor Manders: behoud zowel de technisch directeur als de hoofdtrainer. Volgens de Raad van Commissarissen zouden zowel Lokhoff als Steijn behouden moeten worden én gaan samenwerken als volwassen mensen.

Vertrek 

Maar slechts één dag na de boodschap van de Raad van Commissarissen maakt Lokhoff bekend niet door te willen. Hij heeft de directie van NAC te kennen gegeven zijn arbeidsovereenkomst niet uit te willen dienen. Hij nam dit besluit naar eigen zeggen omdat hij geen mogelijkheden ziet een vruchtbare samenwerking tussen zichzelf en de technische staf van de club te realiseren. Dat heeft NAC woensdagavond bekend gemaakt. 

“Ik had me er veel van voorgesteld, maar helaas is het anders gelopen en dat is de realiteit. Ik wens de technische staf, spelers, directie en supporters het allerbeste toe,” aldus Lokhoff.
De directie betreurt het besluit, zij had graag gezien dat de technisch directeur zijn expertise voor de club had ingezet. “Wij respecteren de wens van Ton natuurlijk en gaan in goede harmonie uit elkaar. Ik wil hem mede namens de RvC en aandeelhouders bedanken voor zijn inzet voor de club. NAC zal de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur zo snel mogelijk opstarten”, zegt algemeen directeur Mattijs Manders.

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief