Afbeelding
Foto: Politie.nl

Politie toont opnieuw geblurde beelden van relschoppers bij NAC: Inmiddels 19 aanhoudingen verricht

Door: Redactie Politie

BREDA - Opnieuw heeft de politie geblurde beelden verspreid van de relschoppers bij NAC. Dit keer gaat het om zeven verdachten. Inmiddels zijn er in het onderzoek naar de rellen al negentien aanhoudingen verricht. 

Vandaag heeft de politie opnieuw beelden gedeeld van de relschoppers bij NAC. Het gaat om zeven verdachten. Indien deze verdachten zich na het tonen van de beelden niet melden bij de politie, zullen zij op een later tijdstip herkenbaar in de media worden gebracht. 

Op dit moment zijn er in het onderzoek al negentien aanhoudingen verricht. Zes daarvan vonden plaats op de dag van de rellen zelf, dertien anderen werden later herkend of kwamen zichzelf melden

Een aantal weken geleden deelde politie de eerste beelden. Drie mannen uit Breda (22, 27 en 32 jaar), een 35-jarige man uit Bosschenhoofd en een 16-jarige jongen uit Oud-Gastel werden eerder al als verdachten aangehouden. Zij meldden zich bij de politie nadat op 4 juni hun geblurde foto’s werden vrijgegeven. 

Beelden

Op zondag 23 mei speelde NAC de belangrijke finale tegen NEC. De Bredase club verloor en na afloop van de wedstrijd ontstonden er forse rellen. Er werden onder andere vuurwerk en stenen naar de politie gegooid en er werden flinke vernielingen gepleegd. Tientallen agenten deden achteraf aangifte. De politie deelt nu beelden van belangrijke verdachten die betrokken waren bij de rellen. “Aanvankelijk zijn de verdachten ‘geblurd’ te zien, maar als zij zich niet melden, zullen herkenbare beelden getoond worden”, schrijft het Openbaar Ministerie in een bericht. 

Rellen

Op de dag van de rellen werden zes verdachten aangehouden. Na onderzoek van de beschikbare videobeelden schat het OM dat er uiteindelijk tientallen verdachten betrokken zijn bij de ongeregeldheden. Daarnaast hebben inmiddels 22 politieagenten op persoonlijke titel aangifte gedaan en melding gemaakt van een geweldsmisdrijf. Meerdere agenten raakten namelijk gewond tijdens de rellen. Bovendien hebben de gemeente Breda, NAC en verschillende gedupeerden, waarvan bijvoorbeeld de auto is geraakt, schademeldingen gedaan.

Ernstige schade

De Officier van Justitie benadrukt dat iedereen die verantwoordelijk gehouden kan worden voor de rellen zich voor de rechter moet verantwoorden. Dat uitgangspunt is leidend. “Bovendien gaat zorgvuldigheid voor snelheid. Daarvoor zijn de gepleegde feiten te ernstig en is de schade aan alle betrokken partijen en goederen te groot.”

Alle beelden van de verdachten vind je hier.

Oproep politie
- Herken jij jezelf op de beelden? Meld je dan.
- Herken jij één van de verdachte(n)? Bel de gratis tiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in. Vermeld bij uw tip altijd het nummer dat op de foto staat.
- Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.
- Ook is er de afdeling Team Criminele Inlichtingen waar u uw informatie vertrouwelijk kunt delen. Zij zijn te bereiken via 088-6617734.