Foto: Peter Visser

Supportersgroepen NAC komen met ultimatum: ‘Steijn is zaterdag vertrokken, anders volgen er acties’

BREDA - Breda Loco’s, de supportersverenging, stichting Vak G en Fr0nt76 willen dat hoofdtrainer Maurice Steijn vertrekt. Dat laten zij weten in een schriftelijke verklaring. De groepen reageren hiermee op het nieuws dat technisch directeur Ton Lokhoff na een korte periode bij de Bredase club opstapt.


Supporters van NAC zijn boos. Zij kunnen zich niet vinden in het vertrek van Ton Lokhoff. Lokhoff liet gisteren weten op te stappen bij NAC na onrust binnen de club. Onlangs werd er ook al een petitie gestart voor het behoud van de technisch directeur. Deze petitie kon op veel steun rekenen en is inmiddels al duizenden keren getekend. 

Nu komen vier grote supportersverenigingen van NAC met een gezamenlijk statement. Hierin eisen zij het vertrek van Maurice Steijn. “Gisteren is na een verschrikkelijke soap uiteindelijk mister NAC, Ton Lokhoff, opgestapt bij NAC”, schrijven de groepen. “Voor het nieuws naar buiten gebracht werd zijn wij met een aantal geledingen bijgepraat over de gang van zaken rond het opstappen van Ton. Wij kunnen ons niet vinden in de besluitvorming en de consequenties die daar aan vast hangen. Wij vinden dan ook dat het onverkoopbaar is dat er een situatie gecreëerd is waarin Ton Lokhoff in een positie is gedwongen waarin hij niets anders kon doen dan zelf opstappen.”

De groepen eisen dan ook het vertrek van hoofdtrainer Maurice Steijn. In de brief komen Breda Loco’s, de supportersverenging, stichting Vak G en Fr0nt76 met een ultimatum. “Voor zaterdag 23.59 uur is Maurice Steijn vertrokken. Zo niet, dan volgen er gepaste acties vanuit onze kant.”


Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief