Foto: Vinnie de Laat

Van Chef’Special tot Racoon: Dit is het programma van Bij ons in Breda

BREDA - Bij ons in Breda heeft vanochtend het volledige programma bekend gemaakt. Tussen 7 en 25 juli vinden er zeventien shows plaats op het voormalig CSM-terrein. Bij iedere show zijn 750 mensen welkom, die daarvoor niet hoeven te testen voor toegang. Onder andere Suzan & Freek, Racoon en Chef’Special staan op het programma.


Bij ons in Breda vindt plaats bij ‘t Zoet (voormalig CSM-terrein) in Breda. Op een terras zit je met twee of vier personen aan een tafeltje op 1,5 meter afstand van elkaar. Hierdoor is testen vooraf niet nodig en kunnen er toch 750 mensen per show welkom worden geheten. Via een QR-code op de tafel bestel je hapjes en drankjes.

Bij ons in Breda is een onderdeel van Breda Buiten. Dat is het zomerprogramma van de gemeente Breda waarmee Breda inwoners stimuleert om nieuwe plekken in de stad te ontdekken en elkaar in de buitenlucht te ontmoeten.  “Ik vind het geweldig dat Bij Ons In Breda drie weken lang corona-proof concerten organiseert op ’t Zoet”, aldus wethouder Daan Quaars. “Wat mij betreft een heel mooi alternatief deze festivalzomer. Mooi ook om te zien dat de organisatie de samenwerking met Mezz en andere festivals opgezocht heeft voor een serie bijzondere concerten op een hele bijzondere plek in Breda. Laat de zomer maar komen!”

Ook Wethouder Paul de Beer is blij met de plannen: “Vooruitlopend op de planontwikkeling  van ’t Zoet vinden we het heel gaaf om reuring in dit gebied te creëren om mensen kennis te laten maken met dit gebied. We hebben al een schutting van 165 meter lang aan de Markkade geplaatst, 3 juli starten de wekelijks rondwandelingen over het terrein en nu dus de concerten van Bij Ons In Breda. Stuk voor stuk mooie bijdragen aan de gebiedsontwikkeling van ’t Zoet”.

Kaarten

De kaarten voor de shows gaan op 24 juni in de verkoop. De kaartprijzen wisselen per show en zijn terug te vinden op www.bijonsinbreda.nl. Het voorprogramma wordt geselecteerd door Mezz Breda. Met het programma hoopt de organisatie zoveel mogelijk Bredanaars, jong en oud, aan te spreken. 

 Naast de eigen shows, worden er ook een aantal avonden gevuld door andere Bredase organisatoren. De agenda ziet er als volgt uit:

7 & 8 juli:                 Suzan & Freek

9 juli:                         Snelle

10 juli:                         Racoon

11 juli:                         Rolf Sanchez

12 juli:                         Festival Sound of Europe presenteert Ronald Snijders

13 juli:                         Classic Young Masters presenteert Classic Young Masters

14 juli (middag):         Juf Roos

14 juli (avond):         Festival Sound of Europe presenteert Amsterdam Klezmerband

16 juli:                        Martijn Fischer zingt hits van Hazes

17 & 18 juli:                Chef’Special

19 juli:                        Festival Sound of Europe presenteert Dennis van Aarssen met band

20 juli:                        Guido Weijers met Ruud Smulders & Andries Tunru

22 juli:                        Spanjaardsgat Festival presenteert ABBA Fever

24 & 25 juli:                DI-RECT