Foto: Frasers Property Industrial

Hazeldonk wordt een logistiek distributiecentrum van 11.000 m2 rijker

BREDA - Frasers Property Industrial is op het industrieterrein Hazeldonk in Breda begonnen aan de bouw van DC Hazeldonk. Deze maand heeft Frasers Property Industrial samen met hoofdaannemer Goldbeck Nederland het startsein voor de bouw gegeven. Na afronding, waarschijnlijk eind 2021, staat er een distributiecentrum van 11.000 m2 inclusief mezzanine en kantoorruimte.


“In 2019 hebben we dit object in Hazeldonk, Breda gekocht met de intentie om het perceel te herontwikkelen”, vertelt Alexander Heubes, Managing Director Europe bij Frasers Property Industrial. “We zijn verheugd om onze plannen dit jaar tot bloei te zien komen. In een markt die wordt gedomineerd door XXL-magazijnen, biedt DC Hazeldonk juist een unieke kans voor een huurder die behoefte heeft aan een ‘stand-alone’, ultramoderne en duurzame opslagfaciliteit.”

Die duurzaamheid staat centraal bij de herontwikkeling. Ten minste 80% van de bouwmaterialen voor DC Hazeldonk is duurzaam geproduceerd. Verder wordt DC Hazeldonk voorzien van op CO2 gebaseerde ventilatiesystemen, parkeerplaatsen met oplaadstations, een Buiding Management System en PV-zonnepanelen om energie te generen en waterbesparende metingen te doen. De materialen van het oude pand zijn grotendeels hergebruikt voor de bouw van een bedrijfsruimte elders in het land.

Door de nabijheid van de A16, A27 en A58, de havens van Rotterdam en Antwerpen en de Belgische grens is DC Hazeldonk strategisch gelegen voor internationaal transport. Naast Goldbeck Nederland als hoofdaannemer, is MC2 als externe projectmanager voor het project aangesteld. Naar verwachting is de bouw van DC Hazeldonk tegen het einde van het jaar voltooid. 

DC Hazeldonk is beschikbaar voor de verhuur vanaf januari 2022.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief