Foto: Wesley van der Linde

De eerste regionale hittegolf is een feit in Breda

BREDA - De eerste regionale hittegolf van het jaar in Breda is een feit. De temperatuur bereikte om 13.45 uur op het weerstation in Breda - Haagse Beemden 30,0 graden. Daarmee is een regionale hittegolf voor Breda en omstreken een feit, vertelt weerman Nico Koevoets.

Ondanks het relatief koude voorjaar, is de eerste regionale hittegolf officieel een feit. En dat is opmerking, stelt weerman Nico Koevoets. “Een hittegolf is een aaneengesloten periode van minimaal vijf zomerse dagen met maximumtemperaturen van 25,0 graden of hoger. Daarvan dienen minimaal drie dagen tropisch te zijn met maximumtemperaturen van 30,0 graden. Vandaag is de zesde opeenvolgende zomerse dag sinds afgelopen zondag. Woensdag werd het 32,0 graden en gisteren 31,1 graden.”


De temperatuur kan vanmiddag nog iets verder oplopen. “Later op de middag door de sterk stijgende temperatuur en de onstabiliteit van de atmosfeer kunnen plaatselijk forse onweersbuien ontstaan. Net zo plaatselijk kan het droog blijven”, aldus Nico. Lees het weerbericht voor de komende dagen hier.

Dat de eerste regionale hittegolf al zo vroeg in het jaar een feit is, is vooral bijzonder gezien het koude voorjaar. Maar een record breekt deze hittegolf in juni zeker niet. in de lange hete zomer van 1976 was er al een hittegolf in mei. Vorig jaar startte de eerste regionale hittegolf in Brabant op 27 juni.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief