Foto: Wesley van der Linden

Zomerprogramma Breda Buiten is officieel van start gegaan

BREDA - Het zomerprogramma van Breda Buiten is vandaag officieel van start gegaan. Dit gebeurde middels een cleanup actie gehouden door De SUP&JOG Clenaup groep en Opgeruimd Breda. Kunstenares Marianne van Heeswijk heeft het verzamelde afval omgetoverd tot een een kleurrijk mozaïek dat het logo vormt van Breda buiten. Wethouder Marianne de Bie legde hierbij het laatste stukje.


Het zomerprogramma van Breda Buiten is vandaag officieel van start gegaan. De SUP&JOG Clenaup groep en Opgeruimd Breda hebben een cleanup actie gehouden en hiermee afval verzameld. Kunstenares Marianne van Heeswijk heeft dit afval omgetoverd tot een een kleurrijk mozaïek. 

Tekst gaat door na de afbeelding


Wesley van der Linden

Wethouder Marianne de Bie legde vervolgens laatste stukje van de mozaïek. Dit bijzondere mozaïek is een kunstwerk gemaakt van afval dat werd achtergelaten in het Valkenberg, en vormt het logo van Breda buiten. Met de legging van de laatste stukjes is het zomerprogramma Breda Buiten officieel begonnen!

Slagwerkers en rapper

Tijdens de opening waren er ook slagwerkers en een rapper die voor het eerst de speciaal gecompenseerde soundtrack van Breda Buiten laten horen. Deze act duurde markeerde het feestelijke begin van een onvergetelijke zomer.

Breda Buiten

Breda Buiten is een zomerprogramma vanuit de gemeente Breda waarmee bewoners gestimuleerd worden om elkaar deze zomer in de buitenlucht te ontmoeten op bijzondere plekken. Er zijn al meer dan 50 Bredase initiatieven in kaart gebracht die onderdeel zijn van het zomerprogramma. Zo gaat op 3 en 4 juli het Klavers Jansen zomerprogramma van start met 13 culturele voorstellingen op verschillende locaties in het gebied. Ook programmeert Breda Buiten haar eigen avonden op het buitenpodium van Bij Ons in Breda op ‘t Zoet. 

Benieuwd naar het volledige programma? Of heb je een initiatief dat ook goed bij Breda Buiten past? Ga dan naar de website.