Foto: BredaVandaag

Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Bredase professor Willemsen

BREDA - Professor Rob Willemsen is vandaag verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Hij kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid als bijzonder hoogleraar functionele neurogenetica en hoofd research bij de afdeling Klinische Genetica Erasmus MC.


De in Breda woonachtige Professor dr. Rob Willemsen neemt afscheid van zijn functie als bijzonder hoogleraar functionele neurogenetica en hoofd research bij de afdeling Klinische Genetica Erasmus MC, omdat hij met pensioen gaat. Maar bij dat afscheid is hij verrast met een bijzondere eer. Hij kreeg een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt uit handen van de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland: Jaap Smit. Dat gebeurde op de SS in Rotterdam. 

Willemsen is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. 

Willemsen heeft een bijzonder belangrijke bijdrage geleverd op het terrein van neurogenetica en klinische genetica, met name met betrekking tot het Fragiele X-syndroom. Zo ontwikkelde hij het eerste Fragiele X-muismodel ter wereld en initieerde hij de zebravisfaciliteit in het Erasmus MC. Daarnaast verrichtte hij belangrijk onderzoek naar het Fragiele X Tremor Ataxia Syndroom en ontwikkelde hij de haartest waarmee het effect van de mutatie op het Fragiele X-eiwit onderzocht kan worden.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief