Afbeelding
Foto: Politie.nl

Aanhouding aan het Van Coothplein na geluidsoverlast, politie uitgemaakt voor mafkezen

Door: Ruud Smolders Politie

BREDA - Een bewoner van het Van Coothplein is vanochtend aangehouden omdat hij harde muziek draaide en dacht dat hij zelf kon uitmaken dat zo iets mag. Dat pakte anders uit.

Een bewoner van het Van Coothplein is vanochtend aangehouden omdat hij harde muziek draaide en dacht dat hij zelf kon uitmaken dat dat mag. Om 4.30 uur werd een surveillance-eenheid naar het van Coothplein gestuurd. Daar zou een bewoner al enkele uren harde muziek draaien, de rest van de buurt wilde nu wel eens gaan slapen. 

Na aanbellen deed de bewoner open. Op het verzoek van de agenten om de muziek uit te zetten gaf de man aan dat hij zelf wel uitmaakte of hij muziek zou draaien. Op een nieuw verzoek om het uit te zetten reageerde de man met ‘mafkezen’ en smeet de voordeur dicht.

Aanhouding en inbeslagname

Een leidinggevende werd gebeld met het verzoek om een machtiging uit te schrijven om tegen de wil van de bewoner de woning binnen te gaan. Tijdens dit gesprek kwam de bewoner scheldend en beledigend naar buiten. De maat was vol en hij werd aangehouden, zijn verzet mocht niet meer baten. 

De verdachte werd naar het bureau gebracht en even later zijn de agenten, met de machtiging, de woning in gegaan en hebben ze de geluidsapparatuur in beslag genomen.