Foto: Verkeerspolitie zwb

Automobilist met vervalst rijbewijs aangehouden op Nieuwe Kadijk

BREDA - Een agent van de verkeerspolitie heeft zondagavond een bestuurder van de Nieuwe Kadijk gehaald die rondreed met een vervalst rijbewijs. De man had zijn rijbewijs nooit gehaald.


Zondagavond reed de motoragent van de verkeerspolitie op de Nieuwe Kadijk in Breda. Voor het rode verkeerslicht stond een bestuurder netjes te wachten tot het groen werd. Toen hij de politie zag, keek hij snel vooruit en trok bij het groene licht heel langzaam op. Hij maakte een onzekere indruk met rijden. Dat was genoeg reden voor de agent om de bestuurder te controleren op zijn rijbewijs.

De bestuurder toonde een Italiaans rijbewijs dat was afgegeven in 2016. Op de vraag wanneer hij zijn rijbewijs gehaald had, gaf hij aan 2014. Het pasje voelde anders aan en er ontbraken wat echtheidskenmerken. Na onderzoek bleek het document vals te zijn. De bestuurder had nooit een rijbewijs gehaald. Hierop werd hij aangehouden en voor de nacht ingesloten. Maandag gaat de recherche verder met het onderzoek. Er zal ook proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.