Foto: Politie.nl

Het geduld is op: Relschoppers NAC herkenbaar in beeld

BREDA - De mannen die verdacht worden van de hevige rellen na NAC-N.E.C. hebben afgelopen tijd de kans gekregen zich te melden naar aanleiding van geblurde beelden die door de politie gedeeld worden. Maar niet iedereen heeft dat gedaan. Daarom zijn nu de originele beelden gedeeld.


Al zo’n twintig mensen werden aangehouden voor hun betrokkenheid bij de hevige rellen na de wedstrijd NAC-N.E.C. Maar er zijn ook nog meerdere verdachten die zich ondanks de publicatie van geblurde beelden van zichzelf, nog niet bij de politie gemeld hebben. Daarom heeft de politie een nieuwe stap gezet in het onderzoek. Maandagavond zijn in Bureau Brabant de eerste herkenbare beelden van de verdachten getoond. Alle foto’s van de verdachten vind je op de website van de politie.

Agenten werden na de verloren finale van de play-offs om promotie bekogeld met vuurwerk, stenen en glaswerk. Politievoertuigen liepen schade op door zeer zwaar vuurwerk. Ook werden er horizontaal mortieren op de agenten afgevuurd. Het was dus een zeer gevaarlijke en dreigende situatie. Op beelden vanuit de opgeroepen politiehelikopter was te zien dat stoeptegels uit de grond werden gehaald, kapot werden gegooid en vervolgens in stukken naar de ME’ers werden gegooid. Dankzij de politie-inzet kon verdere schade in de stad voorkomen worden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief