Foto: Shutterstock

Nieuw spel leert Bredase kinderen over de gevaren van phishing en ransomware

BREDA - De Gemeente Breda introduceert deze week op de JF Kennedy school in de Hoge Vucht een online spel dat kinderen op een speelse manier weerbaarder maakt tegen cybercriminaliteit. In het spel ‘Hackshield’ worden kinderen tussen de 8 en 12 jaar opgeroepen Cyber Agent te worden en zo zichzelf en hun ouders digitaal vaardig te maken.


Het wordt steeds belangrijker om jezelf te beschermen tegen de groeiende gevaren van het internet. Dit geldt zeker ook voor jongeren, die al vroeg actief worden in de digitale wereld. Hackshield draagt bij aan de online veiligheid van kinderen door spelenderwijs kennis en kunde te ontwikkelen. De komende tijd worden Bredase basisscholen benaderd om hier aandacht aan te besteden.

Te gek
“De game is te gek en leert kinderen van alles over hacken, datalekken en veilig internetten”, legt wethouder Greetje Bos uit. “Via HackShield worden zij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Zo kunnen ze ook hun eigen omgeving leren hoe ze online veilig kunnen blijven en als Cyber Agent van Breda de gemeente beschermen. Samen zorgen we voor een veilige online wereld.’

HackShield leert kinderen zich spelenderwijs wapenen tegen cybercriminaliteit. Via het spannende spel leren ze over de gevaren van bijvoorbeeld phishing of ransomware en ontwikkelen ze skills waarmee ze deze gevaren tegen kunnen gaan. Het spel maakt kinderen via Gamification en Storytelling bewust van de gevaren die ze online lopen. “Ze spelen mee in een meeslepend verhaal, leren over online veiligheid, ontdekken wat de gevaren zijn en leren in verschillende levels hoe ze zich hier tegen kunnen wapenen. Eigenlijk is HackShield een game waar niet alleen kinderen iets van kunnen leren, maar ook hun ouders.”

HackShield is dan ook voor iedereen gratis te spelen op www.joinhackshield.nl 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief