Foto: Wesley van der Linde /GroenNieuws.nl

Breda Drijft verplaatst tóch naar augustus

BREDA - De organisatie van Breda Drijft en Gemeente Breda hebben besloten het evenement Breda Drijft 2021 te verplaatsen naar 21 en 22 augustus 2021. De landelijke coronamaatregelen maken het vrijwel onmogelijk om het evenement goed en veilig te organiseren op de originele data in juli, laat de organisatie weten. Om deze reden kan de gemeente geen vergunning verlenen voor het evenement.


Begin juni kwam Breda Drijft met goed nieuws. De editie van 2021 zou op 17 en 18 juli ‘gewoon’ doorgaan. Maar nu, een kleine maand later, moet die editie toch worden uitgesteld. “Breda Drijft hoort een vrolijk, kleurrijk en vooral toegankelijk feestje te zijn voor deelnemers, toeschouwers maar vooral ook voor de hele haven! Met alle maatregelen die getroffen zouden moeten worden is dit in juli helaas nog niet mogelijk”, laat de organisatie weten. Door het evenement te verplaatsen, verwacht de organisatie dat het evenement eind augustus juist wel dat kleurrijke feestje kan zijn. De organisatie baalt enorm van dit moeilijk besluit, maar is positief over de nieuwe datum.


De organisatie gaat er vanuit dat op 21 en 22 augustus het evenement zeker doorgang kan vinden en met veel minder restricties. Zo zal mogelijk de 1,5 meter maatregel half augustus verdwijnen. Daarnaast is er ook de tijd voor organisatie en gemeente om te leren van andere festivals.

De kaarten blijven geldig

De al gekochte kaarten voor Breda Drijft 2021 blijven geldig voor het nieuwe weekend. De kaarten van zaterdag 17 juli zijn geldig op zaterdag 21 augustus en de kaarten van zondag 18 juli zijn geldig op zondag 22 augustus. Ook de afterparty bij STRND en alle reeds bevestigde artiesten verhuizen mee naar de nieuwe datum.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief