Foto: Wesley van der Linde

Wensmuur bij NAC stadion vult zich met positieve berichten

BREDA - Eigenlijk waren de supporters van NAC van plan om afgelopen zondag een klaagmuur bij het Rat Verleghstadion te plaatsen. Maar van dat plan zijn zij terug gekomen. In plaats daarvan kiezen ze juist voor een positieve aanpak. De klaagmuur veranderde daarom in een wensmuur, die door de supporters gevuld wordt met positieve berichten.


‘Dat NAC een gezonde club blijft en dat alle supporters positief blijven en achter de club blijven staan in voor en tegenspoed. Wij zijn NAC. NOAD’. Dat is één van de positieve boodschappen die sinds woensdagmiddag op de Wensmuur bij het Rat Verleghstadion prijkt. De muur is een initiatief van de supportersverenigingen van NAC. 

De supporters wilden zondag de muur als klaagmuur plaatsen, als Steijn nog niet zou zijn opgestapt. Dat was de ‘gepaste actie’ die was aangekondigd. Die ‘gepaste actie’ was dus nooit een bedreiging geweest, lieten de supporters eerder deze week in een statement weten. Om een positief signaal af te geven, werd daarom besloten om de klaagmuur niet te plaatsen, maar er een wensmuur van te maken. 

Wensen
De ‘wensen’ op de muur variëren enorm. Waar de één een lang verhaal schrijft, kiest de ander voor een kort maar krachtig ‘Hup Nac’. Ook de wens om snel weer samen op de tribune te kunnen zitten wordt vaak opgeschreven. Daarnaast prijkt de naam van Ton Lokhoff ook veel op de wensmuur. Veel supporters willen het clubicoon graag terug zien keren.