Luuk van de Ven.
Luuk van de Ven. Foto: Luuk van de Ven

Kunststudent Luuk van de Ven wint atelierprijs: ‘De stad zal een goede aan je hebben’

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - De gemeente Breda rijkt ieder jaar de atelierprijs uit aan de meest ondernemende student van St. Joost of Art & Design Breda. Dit jaar is gaat die prijs naar Luuk van de Ven. De kunststudent is onlangs afgestudeerd aan de studie Photography, Film & the Digital. 

Kunststudent Luuk van de Ven is uitgeroepen tot winnaar van de Atelierprijs 2021-2022. Hij mag daardoor een jaar lang gebruik maken van een gastatelier bij Electron en krijgt begeleiding als startend ondernemer. Hiermee krijgt de kunststudent de kans om zich verder te ontwikkelen als kunstenaar of ontwerper. Breda wil op deze manier jonge, veelbelovende kunstenaars stimuleren om zich aan Breda te binden. 

In mei lichtte Luuk van de Ven tijdens een pitch zijn toekomstplannen als maker, onder andere met house of Salvia, toe voor een jruy van deskundigen. Uit de vijf kandidaten, die zichzelf en hun werk met een enorme drive en professionele kwaliteit presenteerden, kwam Luuk als winnaar naar voren. “De overtuigende kracht van niet alleen jouw visie, maar ook het persoonlijke engagement en het vermogen om je koers te vormen en varen, maakte veel indruk op ons”, aldus de jury over Luuk. “Je bent open en duidelijk in je ambitie en plannen en Electron kan je voorzien in passende ruimte en een passend netwerk. We hopen je daarbij vaak te zien en je regelmatig te prikkelen met gezonde reflectie op je artistieke ontwikkeling.” Volgens de jury heeft Breda een goede aan kunstenaar. “Je gaat er zelf op uit, ziet krachten en kwaliteiten van anderen als belangrijke toevoeging op je eigen werk. Je discipline is een toevoeging op de diversiteit binnen het ateliercomplex.”


Still uit de Maat. - Foto: Gemeente Breda