Foto: Cier architecten

Over een jaar kan Koninklijke Visio verhuizen: Start van de bouw begonnen

BREDA - Aan de Valkenierslaan 224-226 vond vandaag de eerste paalboring plaats van de nieuwbouw van Koninklijke Visio. In juni 2022 zullen de 24 bewoners verhuizen naar de nieuwe locatie.


Nog een klein jaar en het is eindelijk zover: Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen heeft dan een mooie nieuwe woonlocatie in in Breda-Zuid. “Daar kunnen we onze bewoners, mensen met een visuele en verstandelijke beperking, nog beter ondersteunen om mee te doen in de maatschappij”, aldus Koninklijke Visio. 

Vandaag vond de eerste paalboring plaats voor de woningen en studio’s aan de Valkenierslaan 224-226. Visio is niet over één nacht ijs gegaan met de zoektocht naar een nieuwe locatie. Maar het was het waard volgens Erik van Ginhoven, directeur Wonen & Dagbesteding Zuid-Nederland van Visio: “Onze cliënten bevinden zich binnenkort midden in de maatschappij. Zo zijn allerlei winkels en andere nuttige voorzieningen, ook ter recreatie, op loopafstand. Zo maken we meedoen mogelijk voor deze bijzondere doelgroep.”

Een toekomstige bewoner startte maandagmiddag de eerste paalboring. Daarna nam aannemingsbedrijf van Agtmaal het weer over. Zij boren dan een gat van ongeveer 10 meter voor de fundatiepalen. Die boor duwt de grond omhoog. Bij het omhooghalen van de boor wordt het gat gevuld met beton. Door zo te boren ontstaat minder geluids- en trillingsoverlast dan bij heien. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief