Foto: Bredavandaag

Bredanaars bij Breepark ruim een uur in de rij voor Testen voor Toegang

BREDA - ‘Even’ testen voor toegang is er vandaag niet bij voor de Bredanaars die in de rij staan bij Breepark. Daar is namelijk een lange rij ontstaan, waardoor iedereen die zich wil laten testen ruim een uur moet wachten. Maar dat geduld wordt wel beloond. Want met een negatief testbewijs mogen Bredanaars dit weekend weer als vanouds feesten zonder 1,5 meter afstand te houden.


Een moeder en dochter kijken verschrikt op als ze aankomen bij Breepark. ‘Dit is toch niet de rij voor vaccinatie’, vragen zij zich af terwijl ze kijken naar de rij die inmiddels tot aan de inrit van Decathlon loopt. Maar ze worden al snel gerustgesteld. Voor een vaccinatie mag je de lange rij voorbijlopen, en kun je verderop het pand inlopen zonder te hoeven wachten. Maar wie wil testen voor toegang moet wél aansluiten.

De ingang voor testen voor toegang is aan de korte westelijke kant van Breepark. Vanaf daar loopt de rij van tientallen meters langs de aardbeienkraam richting de ingang van de Decathlon. Om 14.00 uur staat den 20-jarige Tiffany al 25 minuten in de rij voor haar afspraak die gepland stond om 13.30 uur. En de kans is groot dat ze nog eens twee keer zo lang zal moeten wachten. Want wie binnen is, is niet meteen aan de beurt. Daar gaat de rij ‘gewoon’ verder. Iemand die net naar buiten komt, vertelt in totaal bijna 1,5 uur kwijt te zijn geweest aan zijn test. Toch ziet Tiffany het positief in. Ze staat samen met een vriendin in de rij omdat ze dit weekend uit willen gaan in Breda. “Ik had deze rij wel verwacht. En ik heb gewoon heel veel zin om uit te kunnen gaan. Dus dit is het waard.”

Ook Esmee en Dirk laten zich niet uit het veld slaan. “We staan gelukkig met zijn tweeën te wachten, dat scheelt veel”. Ook zij staan niet in de rij om naar een festival te gaan, maar willen ‘gewoon’ stappen in Breda. Of ze bereid zouden zijn om ieder weekend in zo’n rij te gaan staan om uit te kunnen gaan, reageren ze vertwijfeld. “Ik ga me gewoon snel laten vaccineren”, vertelt Esmee. “Dan is het ook opgelost.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief