Foto: Hanneke Marcelis
Uitgelicht

Breda zet dorpen in de schijnwerper in nieuwe Buitengewoon Breda Gids

BREDA - Breda is hard op zoek naar ‘ruimtemakers’. Die term werd populair in coronatijd, toen het een probleem werd dat Bredanaars en toeristen allemaal naar dezelfde populaire plekken trokken. Het was reden voor Breda Marketing om de dorpen eens in de schijnwerpers te zetten. “Met onze nieuwe gids willen we bewoners en bezoekers stimuleren om de (oud)dorpen van Breda te ontdekken.”


Wethouder Boaz Adank en Breda Marketing directeur Hildegard Assies overhandigden vrijdag de eerste exemplaren van het gidsje van Tom van Dijl van de dorpsraad Bavel. In een wit volkswagenbusje trokken zij verder langs Prinsenbeek, Princenhage, Ulvenhout, Teteringen en Ginneken om ook daar tijdens een bliksembezoek de nieuwe boekjes te brengen.  

Buitengewoon Breda

De gids Buitengewoon Breda biedt een selectie uit fiets- en wandelroutes, historische of culturele plekken, mooie speciaalzaken en gastvrije horeca. Het stimuleert bezoekers en bewoners om niet alleen het Bredase centrum maar ook de dorpskernen te bezoeken. “Want Breda geeft je de ruimte, of je nu fijnproever, cultuursnuiver of buitengenieter bent.”

Wethouder Boaz Adank is enthousiast over het boekje. “We weten allemaal hoe mooi, gezellig en leuk Breda is, we kennen onze zelf ontdekte pareltjes maar al te goed. Maar soms vergeten we even dat naast onze eigen favoriete adresjes er nog zoveel nieuws te vinden is. Het gidsje Buitengewoon Breda geeft tips en inspiratie door de meest bijzondere plekken in al onze dorpskernen uit te lichten. Het is alsof je weer op ontdekkingstocht kunt in je eigen vertrouwde omgeving die je stiekem al zo goed dacht te kennen. Je leest er over de parels van Breda die anderen al ontdekt hebben en het delen meer dan waard zijn. Dit boekje is zeker ook voor nieuwe bezoekers de perfecte gids om met het héle Breda kennis te maken!” 

Ook digitaal

De eerste editie van het boekje Buitengewoon Breda is onder meer verkrijgbaar bij de deelnemende ondernemers en kost 2 euro 50. Om zoveel mogelijk bezoekers te verleiden, staan alle informatie en locaties ook op een prominente plek op?welkominbreda.nl en krijgt Buitengewoon Breda aandacht op de social mediakanalen van @welkominbreda.


Bijschrift -

Hanneke Marcelis