De straten staan blank.
De straten staan blank. (Foto: PERRY ROOVERS )

Bredase straten blank door hevige regenval: bewoners zetten straat af

BREDA - Na de flinke regenbuien van zondagmiddag zijn de Heuvelstraat en Oranjeboomstraat in Breda onder water gelopen. De straten zijn door de bewoners afgezet met auto’s. 


Het KNMI gaf eerder vandaag code geel af voor Noord-Brabant omdat er hevige regen- en onweersbuien verwacht werden. Die voorspelling is uitgekomen. Kort geleden kwam het met bakken uit de hemel gevallen in de Parel van het Zuiden. Dit zorgde ervoor dat onder andere de Heuvelstraat en de Oranjeboomstraat zijn volgelopen met water. Omdat er water de woningen in komt als er auto’s door de straten rijden, hebben bewoners de straten afgezet met hun auto’s. 

Ook op de Beverweg en aan het Ceresplein staat het water hoog. In de laatstgenoemde straat loopt het water het complex in. Ook op de Markendaalseweg en Jan van Polanenkade stonden grote stukken straat blank. Op de kruising van de Heilaarstraat met Baanzicht heeft de brandweer de aanwezige putten geopend in de hoop dat het water sneller wegstroomde. Twee brandweermannen regelde het verkeer in goede banen.

Onze weerman Nico Koevoets zette de hoeveelheid neerslag uit diverse wijken op een rij:
Centrum 40 mm
Westerpark 38 mm
Princenhage en Prinsenbeek 28 mm
Haagse Beemden 27 mm
Heusdenhout 21 mm
Ulvenhout 16 mm
Bavel 9 mm

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief