Foto: Tom van der Put

Al ruim 200 deelnemers meldden zich aan voor tweede editie Swim to Fight Cancer

BREDA/PRINSENBEEK - Al ruim tweehonderd deelnemers hebben zich aangemeld om mee te zwemmen tijdens Swim to Fight Cancer Breda. Ook burgemeester Paul Depla heeft laten weten mee te doen. Inmiddels is er al meer dan 57.000 euro opgehaald voor het goede doel. 


Op 12 september duiken er weer honderden mensen het water in voor de tweede editie van Swim to Fight Cancer. Dit keer vindt het evenement plaats in de Kuil in Prinsenbeek. Inmiddels hebben al meer dan 200 deelnemers zich aangemeld voor het evenement. Ook hebben al 3511 donateurs in totaal 57.373 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. 

“Dankzij de bereidwillige en gastvrije medewerking van Zwembad de Kuil in Breda-Prinsenbeek hebben wij een prachtige locatie gevonden om dit evenement dit jaar op een veilige en verantwoorde manier te kunnen houden”, aldus de organisatie van Swim to Fight Cancer. “Hier zijn wij erg blij mee. Natuurlijk gaat onze voorkeur uit naar de Haven en singels van Breda. De binnenstad is tenslotte onze ‘thuishaven’. Echter, het belang van de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en het publiek staat voorop en daarom hebben wij deze keuze nu gemaakt.” Door de opzet van deze tweede editie kunnen er dit jaar maximaal 500 deelnemers meedoen. 

Flesjes

Er zijn verschillende manieren waarop geld wordt ingezameld voor het goede doel. Zo is Swim to Fight Cancer Breda ook een flesjesactie begonnen. “Doneer jouw flesjes in één van onze container voor meer kankeronderzoek. Je kunt ze deze zomer vinden op evenementen en festivals in de buurt!” Rechtstreeks donderen kan ook. Dit doe je via de website van Swim to Fight Cancer. 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief