Afbeelding
Foto: Ondernemersfonds

Ondernemersfonds Breda heet nieuwe voorzitter welkom

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het Ondernemersfonds Breda heeft een nieuwe voorzitter. Bredanaar Willem de Laat (57) neemt het stokje over van Jos Koniuszek, die deze functie ruim 4 jaar heeft vervuld. 

Willem de Laat, zelf ondernemer, weet waar hij aan begint. Hij helpt al 30 jaar  gemeenten en winkeliersverenigingen bij het vormgeven en uitvoeren van hun detailhandelsbeleid en het ontwikkelen van vastgoedprojecten in stadscentra. De laatste 20 jaar vooral in België, waar de uitdagingen voor de binnensteden nog groter zijn dan in Nederland.  

Over het ondernemersfonds

Het Ondernemersfonds is opgericht in 2016, met als doel om alle winkeliers en horecaondernemers in het centrum van Breda te verenigen. In samenwerking met de gemeente Breda zijn sindsdien verschillende projecten uitgevoerd die het stadscentrum nog aantrekkelijker hebben gemaakt. In die periode is het centrum van Breda ook gekozen  tot ‘beste binnenstad van Nederland’.  

Onlangs is een nieuwe toekomstvisie voor de binnenstad opgesteld, met de treffende titel ‘Poets de parel op’. Hierin is de ambitie aangegeven om van het stadscentrum de gezelligste binnenstad van Nederland te maken. Het verschil maken met andere binnensteden en het bieden van een mooie, nette en veilige omgeving horen daarbij.  

Voor de komende jaren staan vele projecten en investeringen op stapel, waarmee deze ambities waargemaakt moeten worden. Dat kan betrekking hebben op het aantrekken  an bijzondere winkels en horecagelegenheden, het zorgen voor meer beleving in het centrum, of meer groen in de straten. Het is mede aan de nieuwe voorzitter om hier de schouders onder te zetten.