Foto: Christiaan Tobe
Uitgelicht

Eindelijk weer op een podium: Suzan en Freek trappen concertreeks Bij Ons in Breda af

BREDA - Donderdagavond was het dan eindelijk zover voor de organisatie van Breda Live. Na een jaar zonder Breda Live, moést er in 2021 weer een muziekevenement komen. En dat is Bij Ons in Breda. Op ‘t Zoet wordt een concertreeks gegeven van bijna drie weken lang. De aftrap werd donderdag gedaan door Suzan en Freek. Het muzikale duo genoot zichtbaar van de kans om eindelijk weer eens voor een publiek op het podium te staan.


Het concept van Breda Live staat als jaren als een huis. Tienduizenden bezoekers verzamelen zich dan op het Chasséveld voor twee dagen feest, gezelligheid en natuurlijk vooral muziek. Maar voor 2021 was de organisatie van het populaire muziekevenement gedwongen om het over een andere boeg te gooien. “In 2020 kon Breda Live door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. En dit jaar werd duidelijk dat ook voor 2021 het organiseren van Breda Live niet haalbaar zou zijn. Daarvoor was te lang nog teveel onzeker”, vertelt Ellen Hendrickx van Breda Live. “Maar nog een jaar niets organiseren, dat zagen we niet zitten. Toen zijn we een nieuw, coronaproof concept gaan bedenken.” En dat is Bij Ons in Breda. 

Het evenement bestaat uit een concertreeks die loopt van 8 tot en met 24 juli, met iedere dag een ander hoofdprogramma. Bezoekers reserveren een 2- of 4-persoonstafeltje en blijven op anderhalve meter afstand van het andere publiek. Vooraf testen is dus niet nodig voor de bezoekers. De locatie is het voormalig CSM-terrein.

Suzan en Freek

De eer was donderdag 8 juli aan Suzan en Freek om de aftrap te geven van de concertreeks. En dat deden ze met veel enthousiasme, maar ook emotie. “Ik zou dit hele optreden wel kunnen janken”, vertelde Suzan openhartig. Bijna anderhalf jaar lang kon het muzikale duo niet op het podium staan. “Op spotify zie je dan wel dat je nieuwe nummer het goed doet”, vertelde Freek. “Maar dat is heel abstract. Het aantal streams is alleen een getal, en dat zegt eigenlijk niet zoveel. Dat mensen onze muziek écht luisteren, voel je pas als ze het naar je terugzingen tijdens een concert op een podium”. En dat werd door het Bredase publiek dan ook massaal gedaan. Want met nummer als Weg van jou, Goud, Avond en Blauwe dag hebben Suzan en Freek meer dan genoeg meezingers in hun repertoire. En ook met hun covers uit het programma Beste Zangers zoals Papa en Straks is het te laat wisten Suzan en Freek het publiek moeiteloos geboeid te houden. Als de avond één ding aantoonde, dan was het wel dat bij een concert zitten aan een tafeltje even gezellig kan zijn als staan springen in de menigte. 

Bij ons in Breda loopt nog tot 25 juli. De line-up bestaat onder andere uit Snelle, Rolf Sanchez, Martijn Fischer, Chef’Special, Guido Weijers en Di-rect. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief