Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Weerbericht Breda: ‘Vanaf het weekend zomers weer verwacht’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Na dagen van wisselvallig weer met regenbuien, krijgen we dit weekend dan eindelijk ‘zomers weer’. Dat meldt Weeronline.Vanaf vrijdag wordt het droog en lopen de temperaturen op. Op zondag kan het plaatselijk zelfs 27 graden worden. 

Vrijdag komt er een einde aan het regenachtige weer. Geleidelijk wordt het overal droog. Er zijn zonnige perioden en stapelwolken. Met 21 graden in de kustgebieden en 22 à 23 graden in het binnenland is het heel aangenaam zomerweer. De lucht is een stuk minder vochtig dan de dagen ervoor en dat betekent dat het niet meer zo benauwd aanvoelt. Met een matige tot vrij krachtige noordenwind is het ideaal weer om nog even lekker wat koele lucht je huis in te blazen. In het weekend wordt het namelijk flink warmer.

Zaterdag belooft een prachtige zomerdag te worden met flink wat zonneschijn. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar 21 graden in het noordwesten tot 26 in het zuidoosten. In het midden van het land wordt het een graad of 24. Let op als je gaat zonnen, want de zonkracht is met ruim 7 erg hoog. Een lichte huid kan in 10 tot 25 minuten verbranden.

Zondag krijgen we nog zo’n mooie zomerdag. Wederom is er veel zon en er ontstaan enkele stapelwolken. Wel verloopt de dag droog. Het wordt 23-27 graden.