Afbeelding
Foto: politie

Opslaglocaties in Breda gecontroleerd in strijd tegen georganiseerde criminaliteit

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Op dinsdag 13 juli is een groot aantal boxen gecontroleerd in opslaglocaties in de gemeente Breda en gemeente Drimmelen. Deze controles vonden plaats in samenwerking tussen de gemeenten, politie, Douane, en de NSSA (branchevereniging van verhuurders van opslagruimten).

Resultaten

In Breda en in Terheijden is een groot aantal boxen gecontroleerd. Daarbij zijn in Breda twee boxen verzegeld door de Douane omdat er vermoedens zijn van opslag van tabakgerelateerde goederen. Tijdens deze actie van het Baronie Interventieteam is door de politie ook een aantal opslagboxen ontruimd. Namelijk; twee boxen waarin hennep-gerelateerde goederen zijn gevonden; een box waar men stuitte op lachgas en inbraakgereedschap; en een box waarin een grote partij harddrugs met o.a. honderden XTC-pillen, crystal meth en liters GBL (dit is een grondstof voor GHB) is aangetroffen. Na het ontruimen van deze boxen volgt nu een strafrechtelijk onderzoek door de politie.

“Onder de radar blijven. Dat is wat criminelen het liefste doen. Daarom zijn de anonieme opslagboxen vaak zo in trek bij hen”, aldus burgemeester Paul Depla. “Dus is het goed dat we samen met verhuurders en andere partners ervoor zorgen dat hun opslagruimten niet voor criminele doeleinden gebruikt kunnen worden. Daarom zijn controles noodzakelijk. En is het belangrijk dat verhuurders zich bewust zijn van de risico’s. Want alleen samen staan we sterk tegenover de georganiseerde criminaliteit.”