Foto: Perry Roovers Fotografie

Rondlopende gasten op het terras kunnen Dok19 duizenden euro’s gaan kosten

BREDA - Het is een flinke uitdaging voor de Bredase horeca om te zorgen dat alle gasten zich aan de coronaregels blijven houden. Dat merkt ook Dok19. Zij hebben een dwangsom van 7500 euro opgelegd gekregen die betaald zal moeten gaan worden als er gasten op het terras geen zitplaats hebben. Het café doet dan ook een dringende oproep: “Ga zitten en niet rond lopen, wij komen zo snel mogelijk bij je aan tafel om je dorst te stillen!”


Twee weken lang konden Bredanaars met Testen voor Toegang weer ouderwets feesten. Maar die versoepelingen zijn door het grote aantal coronabesmettingen teruggedraaid. Dat betekent dat in de horeca de ‘oude’ regels weer gelden: Dus geen entertainment en aan een tafeltje zitten. 

Het is voor de horeca een forse uitdaging om te zorgen dat iedereen zich aan die regels houdt. Dat geeft ook Dok19 aan. Zij hebben een dwangsom opgelegd gekregen. Als bij een controle er gasten rondlopen die geen tafeltje hebben, zal het café 7500 euro moeten betalen. “Zeker nú is het een tijd van nog even aan de regeltjes houden. Maar dat kunnen wij niet alleen! Wij komen ogen en handen tekort als personeel zijnde om alles in goede banen te leiden, ook al doen we onze stinkende best hiervoor”, legt Dok19 uit op Facebook.

Dok19 doet dan ook een oproep aan de gasten zelf. Het is zaak dat zij zich ook zonder waarschuwingen van het personeel aan de regels blijven houden. “Wij willen jullie uit de grond van ons hart vragen om als je naar dok komt om een lekkere pint te vatten, je te houden aan de regels. Ga zitten en niet rond lopen, wij komen zo snel mogelijk bij je aan tafel om je dorst te stillen!” Alleen op die manier kan Dok19 een forse boete voorkomen. “Let op elkaar en denk aan elkaar, dan maken we er een mooi weekend van! “

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief