Afbeelding
Foto: Bredavandaag

Zomerse sfeer op ‘t Zoet bij Chef’Special, ondanks technische problemen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Concertreeks Bij Ons in Breda is begonnen aan het tweede weekend. Zaterdagavond was het de eer aan Chef’Special om de 750 bezoekers te laten genieten van een muzikale, zomerse avond. En dat deed de populaire band vol energie. De technische problemen met het bestelsysteem waren voor de organisatie een flinke domper, maar het kon de sfeer bij het publiek zeker niet bederven.

Stralende zon en ruim 25 graden. Dat is waarschijnlijk waar de organisatie van Bij Ons in Breda op het voormalig CSM-terrein al sinds de start van de reeks op hoopte. Zaterdagavond was het zo ver. De 750 bezoekers van het unieke festival uit de koker van de organisatie van Breda Live konden in de stralende zon genieten van een muzikale avond.

Die avond begon met een optreden van Bredaas ‘eigen’ Ben Forte. De 21-jarige muzikant die indruk maakt omdat hij via een apparaat dat geluid herhaald in zijn eentje zijn eigen band is, straalde van de energie. “Het is een eer om in het voorprogramma van Chef’Special te mogen staan. Dat ik dat nu in mijn eigen thuisstad Breda mag doen, is fantastisch!”, jubelde hij. 

Op het moment dat Forte op het podium stond, liep de stress achter de schermen echter flink toe. Want een kwartier voordat Forte het podium beklom, kreeg het bestelsysteem te maken met een grote storing. De webpagina die de bezoekers te zien kregen wanneer zij de QR-code die op hun tafeltje stond scande, bleef laden zonder de menukaart te tonen. En dat betekende dat het publiek dat op zijn plek moest blijven zitten, geen eten of drinken meer kon bestellen.

De organisatie koos er al snel voor om gratis water rond te gaan brengen. En al snel ging ook de tap weer open. Met dienbladen vol bier, wijn en fris werden alle bezoekers een uur lang gratis voorzien van drinken. Een oplossing die door het publiek met luid applaus werd ontvangen. Even leek het erop dat Bij Ons in Breda zelfs terug moest gaan grijpen op een systeem met papiertjes waarop geturfd zou gaan worden. Maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Na een uur werkte het systeem weer, en stroomde de bestellingen weer binnen. De storing was een flinke teleurstelling voor de organisatie, maar bedierf de sfeer bij het publiek geen moment.

Om 20.00 uur was het tijd voor het hoofdprogramma. Het populaire Chef’Special, met naast een drummer, zanger, en gitaristen ook een trombone en trompet, vulde het hele podium en barstte van de energie. Zanger Joshua Nolet genoot zichtbaar van de zomerse sfeer van het optreden, en de band kreeg met hits als ‘In your arms’, ‘Birds’, ‘Afraid of the dark’ en ‘Amigo’ het publiek al snel aan het zingen en dansen. Want hoewel Bij Ons in Breda een concept is met stoeltjes en tafeltjes, riep zanger Joshua Nolet al vroeg in het optreden dat ‘dansen op je eigen plaats zeker niet verboden is’. En daar werd dan ook meteen gehoor aan gegeven.


Joshua Nolet bleef niet alleen op het podium staan, maar ging ook al zingend het publiek in - Bredavandaag