Foto: King of the Court

Het Kasteelplein was voor één weekend het strijdtoneel van het NK King of the Court

BREDA - Het Kasteelplein draaide afgelopen weekend om het NK King of the Court. En de wedstrijd kreeg een extra Bredaas tintje, toen de Bredase zusjes Emi en Mexime van Driel zich voor het thuispubliek tot winnaars wisten te kronen. 


Dit weekend werden bij Breda Beach en op het Kasteelplein de voorrondes en de finales van het NK King of the Court gespeeld. De ‘parel van zuiden’ deed dit weekend volledig haar naam eer aan met heerlijk weer. Bij ruim 28 graden en een warme zomerzon hebben de in totaal 50 Nederlandse topteams gestreden om de nationale King of the Court titel. Het massaal aanwezige publiek had een plekje in een van de skyboxes van het coronaproof stadion of op het ruim opgezette terras gevonden om in het zonnetje te genieten van het dynamische beachvolleybal concept King of the Court.

Finales

De laatste ronde bij de finale van de dames bestond naast van Driel / van Driel ook uit Polder / Priem en Piersma / Piersma die respectievelijk de tweede en derde plek wisten te veroveren. Nieuw deze editie was de extra time-out in elke ronde. Deze minuut ging in 5 minuten voor het einde van de ronde en werd gebruikt om even af te koelen en de laatste tactische dingen te bespreken. In de finale werd deze time-out door de zusjes van Driel optimaal gebruikt door direct daarna hun laatste twee punten binnen te slepen.

Ook Luini / Nijeboer, Boermans / de Groot, Boehle / van Werkhoven, Varenhorst / van de Velde en Immers / van Steenis streden in het coronaproof stadion om de kroon van het mannentoernooi. Na uitschakeling van Luini / Nijeboer en Boehle / van Werkhoven hebben Boermans / de Groot met een flinke voorsprong de laatste ronde van de herenfinale gewonnen. 

Alle vier de winnaars kijken uit naar King of the Court Utrecht om zich daar met de internationale top te meten. “Het publiek in Breda was razend enthousiast, en dat belooft veel goed voor het toernooi in Utrecht van 25 t/m 28 augustus”, laat de organisatie weten.

King of the Court
King Of The Court is een nieuwe en dynamische variant van beachvolleybal, geïntroduceerd door de Nederlandse organisator Sportworx, en inmiddels omarmd als nieuw concept door de wereldvolleybalbond FIVB. In een afvalrace tegen de klok strijden 5 teams tegelijk op 1 veld. Er is een uitdagers kant en een kings/queens kant. De uitdagers serveren en punten kunnen alleen aan de kings/queens kant gescoord worden. Als de kings/queens de rally winnen, krijgt het team een punt en blijft het aan dezelfde kant staan. Als ze verliezen, moeten ze plaats maken voor het team dat tegenover hen staat en moeten ze aan de uitdagers kant staan, in de wachtrij. Het team met de minste punten valt af wanneer de buzzer gaat.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief