<p>De afgezette weghelft bij de Markkade</p>

De afgezette weghelft bij de Markkade

(Foto: BredaVandaag)

Gevaarlijke platen moeten gezellige zitjes worden: Tijdelijk oplossing met afzetting

BREDA - De Markkade is sinds begin juli afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Maar fietsers rijden er nog veelvuldig langs, vooral nu Bij ons in Breda plaatsvindt op ‘t Zoet. Die fietsers werden sinds kort echter verrast door grote, donkere betonnen platen op de weg. En dat zorgde voor gevaarlijke situaties. Een foutje, geeft gemeente Breda toe. Er is inmiddels een tijdelijke oplossing gerealiseerd met een afzetting.


Sinds begin juli hoeven fietsers en bromfietsers niet meer uit te kijken voor gemotoriseerd verkeer op de Markkade. De weg werd met boombakken afgezet voor auto’s. Dit omdat het past bij de toekomstplannen voor de weg, én omdat er meerdere ernstige ongevallen hebben plaatsgevonden.

Maar sinds afgelopen weekend moeste fietsers en bromfietsers op de Markkade tóch ineens extra goed uitkijken. Er waren namelijk grote, betonnen platen op de weg geplaatst. En die waren vooral in het donker erg slecht zichtbaar. Een gevaarlijke situatie, geeft ook de gemeente Breda toe. “Er is een besluit genomen om de Markkade autovrij te maken en in te richten voor langzaam verkeer en verblijf”, legt een gemeentewoordvoerder uit. “Daarom is de rijbaan versmald met boombakken en staan er paaltjes zodat auto’s niet door kunnen rijden. Binnen het voor autoverkeer afgesloten gedeelte van de Markkade komen nog boombakken met daartussen enkele stapels stelconplaten om op te zitten. Die platen hadden pas gelegd moeten worden nadat de boombakken er staan. Helaas is dat in de verkeerde volgorde gebeurd.”

De gemeente Breda is snel met een tijdelijke oplossing gekomen. De betonnen platen zijn allemaal naar dezelfde weghelft gebracht, en die weghelft is nu afgezet voor al het verkeer. Dit blijft zo tot de tijdelijke inrichting gereed en veilig is. Dan zullen de gevaarlijke platen dus veranderen in gezellige zitjes, die goed zichtbaar zijn voor het verkeer.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief