Foto: Wesley van der Linde

Vanavond weer geen Parkies, maar wanneer het weer doorgaat zal het gratis zijn

BREDA - Vanavond zou de tweede avond plaatsvinden van Brand Parkies, de nieuwe naam van het populaire Palm Parkies. Maar helaas mocht het niet zo zijn. Vanwege de coronamaatregelen kreeg Parkies geen vergunning. Het evenement gaat pas weer door als de anderhalvemeter regel is afgeschaft. En dan zal het evenement ook weer ‘gewoon’ gratis zijn.


Het nieuws dat Brand Parkies deze zomer niet gratis zou zijn, zorgde bij verschillende Bredanaars voor verontwaardiging. Het evenement is immers al jarenlang traditie in Breda, en betalen was nooit eerder nodig. Het goedkoopste kaartje zou 3,75 euro gaan kosten. Dan zou je de ‘normale’ toegang krijgen tot het openluchtconcert. Die entreeprijs was onder andere nodig om het reserveringsysteem dat vanwege de maatregelen verplicht is te kunnen bekostigen, legde Bas Witlox van Parkies destijds al uit. “Voor nu is dit de manier waarop we het kunnen organiseren, maar dat wil natuurlijk zeker niet zeggen dat Parkies voor altijd betaald zal blijven.” 

Helaas ging er een week voor de start van Parkies in zijn geheel een streep door het evenement. Parkies kreeg geen vergunning van de gemeente Breda. De gemeente had er onvoldoende vertrouwen in dat dit evenement in het druk bezochte stadspark, met alle aanzuigende werkingen die het kent, nog aan alle geldende landelijke corona-maatregelen rondom evenementen kon voldoen. 

Er is nu besloten dat Parkies alleen plaats zal vinden als de anderhalve meter regel is afgeschaft, laat het college weten aan de gemeenteraad. En dat betekent dus dat als Parkies weer door zal gaan, dit evenement weer ‘gewoon’ gratis toegankelijk zal zijn.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief