Foto: Opsporing Verzocht

Nepkoerier slaat zijn slag in Breda: Bijna hele voorraad telefoons gestolen

BREDA - Tijdens de lockdown besloot T-mobile voor de veiligheid alle telefoons uit de gesloten winkels te halen. Maar juist op dat moment sloeg een crimineel zijn slag. Een nepkoerier nam bijna de hele voorraad telefoons mee. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.


De diefstal vond plaats op woensdagochtend 23 december om iets voor half elf. Een nepkoerier liep toen de t-mobile winkel in Breda binnen om de voorraad op te halen. Het personeel verwachtte die ochtend ook een koerier, en stond dus als klaar met de voorraad. Hoe de nepkoerier dat wist, wordt door de politie nog onderzocht.

Door de rustige houding van de man, het ophaaldocument dat hij bij zich had en het steekwagentje dat hij bij had was er bij het personeel geen enkele argwaan. De man komt geduldig over, en wordt zelfs niet zenuwachtig wanneer er een politiewagen langs rijdt.

Het gaat om zoveel dozen telefoons, dat de nepkoerier twee keer moet lopen met zijn steekwagentje. Uiteindelijk komt de man weg met ruim 100 gloednieuwe telefoons met een waarde van meer dan een ton. Het bedrog kwam een kwartier later pas uit, toen de echte koerier bij de winkel aankwam.

De politie is onder andere op zoek naar mensen die tips hebben over het vervoer van de nepkoerier. Dat moet een auto of een busje zijn geweest. De dader liep met zijn buit over de Ginnekenstraat naar het Van Coothplein. Ook zijn er duidelijke camarabeelden van de dader. De politie hoopt dat iemand de man herkend. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief