Foto: Nico Koevoets

Weerbericht Breda: ‘Broeierig warm weekend met regen- en onweersbuien’

BREDA - Het is deze week op de meeste plaatsen in Nederland heerlijk zomersweer, maar komend weekend neemt de kans op buien toe. Dat meldt Weeronline. Het wordt komend weekend broeierig warm en dat resulteert in regen- en onweersbuien. Na het weekend is het licht wisselvallig met wolken, zon en enkele lokale buien.


Het heerlijke buitenweer waar we deze week mee te maken hebben houdt in elke geval aan tot en met morgen. Deze hele week wordt zonkracht 7 verwacht en dat betekent dat een onbeschermde huid tussen 12 en 15 uur binnen 10-25 minuten kan verbranden. Vaak zal het daadwerkelijk zonnig zijn, maar er zijn deze week wel regionale verschillen. Hierdoor kan het zomergevoel van plaats tot plaats verschillen.

Zomerse warmte

Vrijdag voert een noordoostenwind warmere lucht aan, waardoor het 22 graden in het noorden wordt tot lokaal 26 in het zuiden en zuidoosten. Gedurende de dag ontstaan stapelwolken. De kans dat deze uitgroeien tot een bui is klein, maar niet uitgesloten. Doordat het ook aan de kust aangenaam warm en vrij zonnig weer is wordt het ook een prima stranddag.

Zaterdag wordt het in bijna het hele land zomers warm met 25-27 graden. Heel aangenaam is het daarbij niet. Doordat de luchtvochtigheid hoog is voelt het broeierig warm aan en het is wachten tot er regen- en onweersbuien losbarsten. Zoals het er nu naar uitziet trekken de buien pas laat op de dag vanuit het zuiden ons land binnen. Zondag blijft het benauwd met temperaturen van 23 tot 25 graden en is opnieuw kans op enkele regen- en onweersbuien.

Volgende week blijft het wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op enkele lokale buien. Toch raakt de zomer niet geheel in het slop. Sterker nog het grootste deel van de tijd is het droog bij temperaturen van 20-25 graden. En vooral in het binnenland wordt het soms nog wat warmer. Doordat de luchtvochtigheid hoog blijft is het bij inspanning zweten geblazen.

Bregje Kop