Foto: Op1

Peter Schouten: ‘Eer vandaag de man die hard was op de inhoud en zacht op de mens’

BREDA - Honderden mensen hebben zich vandaag verzamelend bij het Carré in Amsterdam om afscheid te nemen van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Ook vriend en Bredase advocaat Peter Schouten is aanwezig bij het afscheid. Op Twitter roept hij mensen op om De Vries vandaag te eren. "Doe het waardig."


Donderdag 15 juli overleed Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever raakte zwaargewond nadat hij op dinsdag 6 juli werd neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Heel Nederland reageerde geschokt op dit nieuws. Zo ook vriend en Bredase advocaat Peter Schouten. Hij kende De Vries al tientallen jaren en stond sinds kort samen met hem kroongetuige Nabil B. bij in het Marengo proces. Kort nadat Peter R. werd neergeschoten, werd de woning van Schouten bewaakt


Foto: Twitter @SchoutenLegal

Vandaag heeft iedereen die dat wil de mogelijkheid om in het Carré in Amsterdam afscheid te nemen van Peter R de Vries. Ook Schouten is vandaag aanwezig bij de herdenking. Via Twitter roept hij mensen op om zijn vriend vandaag te eren. "Ga langs bij Carré of doe het op uw eigen manier. Doe het waardig. Eer de man die hard was op de inhoud en zacht op de mens. Die vocht tegen onrecht en die een bloedhekel had aan machtsmisbruik, hypocrisie en onrechtvaardigheid."

De herdenking duurt vandaag van 11.00 tot 20.00 uur. Morgen wordt er in besloten kring afscheid genomen van De Vries. Om 11.00 uur draaien de meeste Nederlandse radiozenders dan het lievelingsnummer van Peter: 'A Whiter Shade of Pale - Procol Harum.

Redactie,
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief