Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Prikbus in de Hoge Vucht verlaagt de drempel voor vaccinatie

BREDA - Inwoners van Breda die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen sinds 22 juli zonder afspraak een coronavaccinatie krijgen in een ‘prikbus’ van de GGD op het parkeerterrein van winkelcentrum Hoge Vucht. Die bus staat er tot en met de 24e. “Ik ben zo blij met deze bus van de GGD die de wijk ingaat”, laat wethouder Haagh weten. “Het geeft meer mensen de kans zich goed te laten informeren en meteen te laten vaccineren. Hopelijk kunnen we dan snel weer met minder maatregelen veilig op pad.”


Met de inzet van de bus gaat GGD West-Brabant over op maatwerk in de regio. De inzet van de bus in de wijk verlaagt de drempel voor mensen die nog geen afspraak hebben gemaakt op een bestaande vaccinatielocatie. Vaak gaat dat bijvoorbeeld om laaggeletterden of mensen die niet of slecht Nederlands spreken. Bewoners kunnen bij de bus ook terecht met vragen aan artsen en verpleegkundigen van de GGD. Directeur Publieke Gezondheid Annemieke van der Zijden: “We gaan van massa naar maatwerk en kijken daarbij steeds wat lokaal nodig is. Daarover hebben we contact met mensen uit de wijk zelf; zij weten als geen ander wat nodig is in hun eigen omgeving.”

Vaccineren

“We zien dat het aantal besmettingen de afgelopen weken weer toeneemt,” vervolgt Haagh. “Een van de manieren om het virus onder controle te krijgen is vaccinatie. Ik ben blij dat veel Bredanaars hier al voor gekozen hebben. Maar ik begrijp ook dat sommige mensen nog vragen hebben of dat het voor sommigen mensen lastig is een afspraak te maken of naar de vaccinatielocatie te komen.”

Tijden en locatie
De prikbus is aanwezig op donderdag 22 juli van 9.00 tot 20.00 uur en op vrijdag 23 en zaterdag 24 juli van 9.00 tot 18.00 uur. Iedereen vanaf 12 jaar zonder een geplande vaccinatie-afspraak is welkom. De locatie is het parkeerterrein bij winkelcentrum Hoge Vucht.

Zonder afspraak, mét legitimatiebewijs
Wijkbewoners die zich in de bus willen laten vaccineren hoeven daar geen afspraak voor te maken. Wel is het nodig om een geldig legitimatiebewijs te tonen. Daarmee kan de GGD zien of er al een afspraak voor vaccineren is gepland. “Ben jij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs? Kom dan zonder. Samen zoeken we naar een passende oplossing”, laat de GGD weten. Inwoners zonder afspraak worden in de prikbus gevaccineerd met Janssen of Pfizer.

Priktour
GGD gaat met verschillende gemeenten in West-Brabant in gesprek over de invulling van maatwerk in de regio. Dit kan per locatie verschillend worden vormgegeven. Inwoners worden op de hoogte gehouden via de website: www.ggdwestbrabant.nl/coronavirus/coronavaccinatie-in-de-wijk

 

Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Hanneke Marcelis,
 




NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief