Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Vaccineren zonder afspraak: Prikbus GGD bezoekt in augustus zes Bredase wijken

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De prikbus van de GGD staat sinds gisteren in de Hoge Vucht. Drie dagen lang kunnen Bredanaars daar terecht voor informatie over de coronavaccinatie, en om zich te laten vaccineren. Een afspraak maken is daarvoor niet nodig. En de Hoge Vucht is niet de enige locatie waar de prikbus wordt ingezet. In augustus worden zes Bredase wijken bezocht.

GGD West-Brabant is gestart met vaccineren tegen corona in een ‘prikbus’ of in wijkcentra in verschillende dorpen en wijken. Iedereen die nog niet is gevaccineerd kan hier zonder afspraak voor zijn of haar eerste coronaprik terecht.

Dat begon op 22 juli in Breda Noord, op het parkeerterrein van de Hoge Vucht. Daar kunnen Bredanaar nog tot en met morgen terecht voor hun vaccinatie. Daarna rijdt de bus door naar Roosendaal. Op 2 augustus is de GGD weer terug in de wijk in Breda. De planning is als volgt:

Kesteren / Muizenberg: locatie Zorg voor Elkaar Breda. Maandag 2 en dinsdag 3 augustus: 10.00 tot 19.00 uur

Heuvel, parkeerterrein winkelcentrum Dr. Struyckenplein. Woensdag 4 en donderdag 5 augustus: 10.00 tot 19.00 uur

Brabantpark, hoek Elandstraat / Landheining. Vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus: 10.00 tot 19.00 uur

Linie, Edisonplein. Maandag 9 en dinsdag 10 augustus: 10.00 tot 19.00 uur

Haagpoort, parkeerterrein Ingehouszplein. Woensdag 11 en donderdag 12 augustus: 10.00 tot 19.00 uur

Hoek Nijverheidssingel en Nieuwe Haagdijk. Vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus: 10.00 tot 19.00 uur

De GGD zal op sommige plekken gebruik maken van de prikbus. Op andere locaties zal de GGD gebruik maken van een wijkcentrum als locatie. Het maken van een afspraak is niet nodig. “Neem wel een legitimatiebewijs mee”, roept de GGD op/ “Ben jij niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs? Kom dan zonder. Samen zoeken we naar een passende oplossing.”

Mensen mogen kiezen voor een vaccinatie met Janssen of Pfizer. Een vaccinatie met Janssen heeft als voordeel dat je met één prik in de prikbus meteen klaar bent.