Afbeelding
Foto: Cofeelab

Oude VVV-locatie Willemstraat opnieuw plek voor toeristen en Bredanaars

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Vorig jaar verdween de VVV uit het Bredase straatbeeld. Het pand aan de Willemstraat maakte plaats voor CoffeeLab, waar Bredanaars terecht kunnen voor koffie, lunches en flexwerkplekken. Toch wordt het ook weer een plek voor toeristen. Sinds kort kun je er ook weer terecht voor informatie over de stad, uitjes en Bredase cadeaus. 

Aan het begin van de coronacrisis moest de Bredase VVV de deuren sluiten. Een paar maanden later, in juni, werd besloten dat dit permament was. De winkel leed al geruime tijd verlies en pogingen het tij te keren mochten niet baten. In juli van dat jaar nam CoffeeLab zijn intrek in het pand aan de Willemstraat. Sindsdien was het plek om te genieten van een kop koffie of een lunch of om op een van de flexplekken te werken. Toch wil keert er weer een beetje VVV terug in het pand. CoffeeLab gaat namelijk samenwerken met InBreda om informatie over de stad, uitjes en Bredase cadeaus aan te bieden. “Met de shop-in-shop willen we de samenwerking met CoffeeLab en de Bredase ondernemers versterken”, aldus InBreda. “Toeristen en Bredanaars zijn gek op deze stad. Ons platform groeide op social media in korte tijd uit tot meer dan 100.000 betrokken volgers, die actief zoeken naar plekken waar je Breda-cadeautjes kunt kopen.”

Bij CoffeeLab kunnen toeristen én Bredanaars terecht voor leerzame stadstours, boottochten van Beleef Breda, plattegronden en infromatie over de stad. Ook zijn er het Bredoas Koekske van Banketbakkerij Van Haaren, Bredase bieren van Big Belly Brewing, magneetjes en houten hebbedingetjes van Houtmeid, chocola, mokken, kleding en tal van andere cadeaus verkrijgbaar. “Wij zoeken de samenwerking met lokale ondernemers en initiatieven. Zo zijn we aan het bouwen aan een community bij het station, waar je ontspannen kunt werken, vergaderen en elkaar kunt ontmoeten”, legt Jeroen Veldkamp van CoffeeLab uit. “Met deze samenwerking willen we de locatie een extra impuls geven.”